Tort de morcovi
Reteta adaugata de: DENISA TOMULESCU
in categoria: Deserturi
Ingrediente pentru blat:
– 200ml ulei Promiena
– 120g zahar tos Castello
– 100g zahar brun
– 3 oua mari
– miezul de la un baton de vanilie Belbake
– 200g faina Castello
– o lingurita scortisoara Mikado
– cate ½ lingurita nucsoara, cuisoare, ienbahar macinate
– o lingurita sare
– o lingurita praf de copt
– o lingurita bicarbonat de sodiu
– 250g morcovi dati pe razatoare mica.
Amestecam cu mixerul la viteza medie, 3-4 minute, ouale, uleiul, zaharul tos si zaharul brun, pana avem o crema ca o alifie, groasa si deschisa la culoare.
Punem desupra faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, sarea si condimentele, amestecam bine, pana avem o compozitie omogena, 4-5 minute cu mixerul la viteza medie.
La final, adaugam morcovii dati pe razatoare si amestecam bine..
Turnam compozitia in aparatul de gatit.Pana blatul sta in aparat, ne ocupam de crema.
Ingrediente pentru crema:
– 250g mascarpone Lovilio
– 100ml frisca lichida Pilos
– 200g zahar pudra vanilat Castello
– 200g martipan alb Belbake
Mai intai amestecam mascarpone singur, pana e foarte cremos, apoi punem 100g zahar pudra vaniliat si amestecam pana zaharul este topit complet. Separat, batem frisca cu 100g zahar pudra vanilat, pana avem o frisca tare, apoi o amestecam cu crema de mascarpone incet, cu spatula, prin miscari de impaturare, de sus in jos, ca sa nu se lase frisca si sa nu se taie crema.
Lasam blatul sa se raceasca de tot, apoi il taiem in jumatate, cat de egal se poate. Asezam un blat pe platou, punem un strat subtire de crema, apoi intindem martipanul intr-o foaie subtire.Punem foaia de martipan peste primul strat de crema.
Peste martipan mai punem un strat subtire de crema, apoi al doilea blat.
Iar la final decoram tortul.
– 200ml ulei Promiena
– 120g zahar tos Castello
– 100g zahar brun
– 3 oua mari
– miezul de la un baton de vanilie Belbake
– 200g faina Castello
– o lingurita scortisoara Mikado
– cate ½ lingurita nucsoara, cuisoare, ienbahar macinate
– o lingurita sare
– o lingurita praf de copt
– o lingurita bicarbonat de sodiu
– 250g morcovi dati pe razatoare mica.
Amestecam cu mixerul la viteza medie, 3-4 minute, ouale, uleiul, zaharul tos si zaharul brun, pana avem o crema ca o alifie, groasa si deschisa la culoare.
Punem desupra faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, sarea si condimentele, amestecam bine, pana avem o compozitie omogena, 4-5 minute cu mixerul la viteza medie.
La final, adaugam morcovii dati pe razatoare si amestecam bine..
Turnam compozitia in aparatul de gatit.Pana blatul sta in aparat, ne ocupam de crema.
Ingrediente pentru crema:
– 250g mascarpone Lovilio
– 100ml frisca lichida Pilos
– 200g zahar pudra vanilat Castello
– 200g martipan alb Belbake
Mai intai amestecam mascarpone singur, pana e foarte cremos, apoi punem 100g zahar pudra vaniliat si amestecam pana zaharul este topit complet. Separat, batem frisca cu 100g zahar pudra vanilat, pana avem o frisca tare, apoi o amestecam cu crema de mascarpone incet, cu spatula, prin miscari de impaturare, de sus in jos, ca sa nu se lase frisca si sa nu se taie crema.
Lasam blatul sa se raceasca de tot, apoi il taiem in jumatate, cat de egal se poate. Asezam un blat pe platou, punem un strat subtire de crema, apoi intindem martipanul intr-o foaie subtire.Punem foaia de martipan peste primul strat de crema.
Peste martipan mai punem un strat subtire de crema, apoi al doilea blat.
Iar la final decoram tortul.

Tort de morcovi
Reteta adaugata de: DENISA TOMULESCU
in categoria: Deserturi
Ingrediente pentru blat:
– 200ml ulei Promiena
– 120g zahar tos Castello
– 100g zahar brun
– 3 oua mari
– miezul de la un baton de vanilie Belbake
– 200g faina Castello
– o lingurita scortisoara Mikado
– cate ½ lingurita nucsoara, cuisoare, ienbahar macinate
– o lingurita sare
– o lingurita praf de copt
– o lingurita bicarbonat de sodiu
– 250g morcovi dati pe razatoare mica.
Amestecam cu mixerul la viteza medie, 3-4 minute, ouale, uleiul, zaharul tos si zaharul brun, pana avem o crema ca o alifie, groasa si deschisa la culoare.
Punem desupra faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, sarea si condimentele, amestecam bine, pana avem o compozitie omogena, 4-5 minute cu mixerul la viteza medie.
La final, adaugam morcovii dati pe razatoare si amestecam bine..
Turnam compozitia in aparatul de gatit.Pana blatul sta in aparat, ne ocupam de crema.
Ingrediente pentru crema:
– 250g mascarpone Lovilio
– 100ml frisca lichida Pilos
– 200g zahar pudra vanilat Castello
– 200g martipan alb Belbake
Mai intai amestecam mascarpone singur, pana e foarte cremos, apoi punem 100g zahar pudra vaniliat si amestecam pana zaharul este topit complet. Separat, batem frisca cu 100g zahar pudra vanilat, pana avem o frisca tare, apoi o amestecam cu crema de mascarpone incet, cu spatula, prin miscari de impaturare, de sus in jos, ca sa nu se lase frisca si sa nu se taie crema.
Lasam blatul sa se raceasca de tot, apoi il taiem in jumatate, cat de egal se poate. Asezam un blat pe platou, punem un strat subtire de crema, apoi intindem martipanul intr-o foaie subtire.Punem foaia de martipan peste primul strat de crema.
Peste martipan mai punem un strat subtire de crema, apoi al doilea blat.
Iar la final decoram tortul.
– 200ml ulei Promiena
– 120g zahar tos Castello
– 100g zahar brun
– 3 oua mari
– miezul de la un baton de vanilie Belbake
– 200g faina Castello
– o lingurita scortisoara Mikado
– cate ½ lingurita nucsoara, cuisoare, ienbahar macinate
– o lingurita sare
– o lingurita praf de copt
– o lingurita bicarbonat de sodiu
– 250g morcovi dati pe razatoare mica.
Amestecam cu mixerul la viteza medie, 3-4 minute, ouale, uleiul, zaharul tos si zaharul brun, pana avem o crema ca o alifie, groasa si deschisa la culoare.
Punem desupra faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, sarea si condimentele, amestecam bine, pana avem o compozitie omogena, 4-5 minute cu mixerul la viteza medie.
La final, adaugam morcovii dati pe razatoare si amestecam bine..
Turnam compozitia in aparatul de gatit.Pana blatul sta in aparat, ne ocupam de crema.
Ingrediente pentru crema:
– 250g mascarpone Lovilio
– 100ml frisca lichida Pilos
– 200g zahar pudra vanilat Castello
– 200g martipan alb Belbake
Mai intai amestecam mascarpone singur, pana e foarte cremos, apoi punem 100g zahar pudra vaniliat si amestecam pana zaharul este topit complet. Separat, batem frisca cu 100g zahar pudra vanilat, pana avem o frisca tare, apoi o amestecam cu crema de mascarpone incet, cu spatula, prin miscari de impaturare, de sus in jos, ca sa nu se lase frisca si sa nu se taie crema.
Lasam blatul sa se raceasca de tot, apoi il taiem in jumatate, cat de egal se poate. Asezam un blat pe platou, punem un strat subtire de crema, apoi intindem martipanul intr-o foaie subtire.Punem foaia de martipan peste primul strat de crema.
Peste martipan mai punem un strat subtire de crema, apoi al doilea blat.
Iar la final decoram tortul.

Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.