Escalop de vita cu ciuperci
Reteta adaugata de: Anca Mihaela Draghici
in categoria: Alt tip de carne
8 felii carne de vitel
10 ciuperci mai maricele
100 ml vin alb
200 ml apa
1 lingura bulion
2 linguri smantana
5 catei de usturoi
faina
sare, piper
1 frunza de dafin
1 bucatica de unt
ulei
Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele. Condimentam apoi cu sare si piper.
Incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar apoi le prajim in ulei pe ambele parti. Pe masura ce se prajeste carnea o scoatem pe o farfurie si o pastram la cald.
Peste uleiul ramas topim untul iar apoi adaugam usturoiul taiate feliute subtiri. Lasam putin iar apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felii mai groase.
Calim ciupercile cateva minute dupa care stingem cu vin si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam carnea iar apoi frunza de dafin si apa (cat sa acopere carnea). Lasam sa fiarba pana scade sosul.
Adaugam bulionul si smantana si amestecam bine. Lasam sa mai dea 2-3 clocote dupa care potrivim de sare si piper si stingem focul.
Servim cald alaturi de garnitura preferata
10 ciuperci mai maricele
100 ml vin alb
200 ml apa
1 lingura bulion
2 linguri smantana
5 catei de usturoi
faina
sare, piper
1 frunza de dafin
1 bucatica de unt
ulei
Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele. Condimentam apoi cu sare si piper.
Incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar apoi le prajim in ulei pe ambele parti. Pe masura ce se prajeste carnea o scoatem pe o farfurie si o pastram la cald.
Peste uleiul ramas topim untul iar apoi adaugam usturoiul taiate feliute subtiri. Lasam putin iar apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felii mai groase.
Calim ciupercile cateva minute dupa care stingem cu vin si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam carnea iar apoi frunza de dafin si apa (cat sa acopere carnea). Lasam sa fiarba pana scade sosul.
Adaugam bulionul si smantana si amestecam bine. Lasam sa mai dea 2-3 clocote dupa care potrivim de sare si piper si stingem focul.
Servim cald alaturi de garnitura preferata

Escalop de vita cu ciuperci
Reteta adaugata de: Anca Mihaela Draghici
in categoria: Alt tip de carne
8 felii carne de vitel
10 ciuperci mai maricele
100 ml vin alb
200 ml apa
1 lingura bulion
2 linguri smantana
5 catei de usturoi
faina
sare, piper
1 frunza de dafin
1 bucatica de unt
ulei
Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele. Condimentam apoi cu sare si piper.
Incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar apoi le prajim in ulei pe ambele parti. Pe masura ce se prajeste carnea o scoatem pe o farfurie si o pastram la cald.
Peste uleiul ramas topim untul iar apoi adaugam usturoiul taiate feliute subtiri. Lasam putin iar apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felii mai groase.
Calim ciupercile cateva minute dupa care stingem cu vin si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam carnea iar apoi frunza de dafin si apa (cat sa acopere carnea). Lasam sa fiarba pana scade sosul.
Adaugam bulionul si smantana si amestecam bine. Lasam sa mai dea 2-3 clocote dupa care potrivim de sare si piper si stingem focul.
Servim cald alaturi de garnitura preferata
10 ciuperci mai maricele
100 ml vin alb
200 ml apa
1 lingura bulion
2 linguri smantana
5 catei de usturoi
faina
sare, piper
1 frunza de dafin
1 bucatica de unt
ulei
Batem feliile de carne cu ciocanul de snitele. Condimentam apoi cu sare si piper.
Incingem uleiul. Trecem bucatile de carne prin faina iar apoi le prajim in ulei pe ambele parti. Pe masura ce se prajeste carnea o scoatem pe o farfurie si o pastram la cald.
Peste uleiul ramas topim untul iar apoi adaugam usturoiul taiate feliute subtiri. Lasam putin iar apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felii mai groase.
Calim ciupercile cateva minute dupa care stingem cu vin si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam carnea iar apoi frunza de dafin si apa (cat sa acopere carnea). Lasam sa fiarba pana scade sosul.
Adaugam bulionul si smantana si amestecam bine. Lasam sa mai dea 2-3 clocote dupa care potrivim de sare si piper si stingem focul.
Servim cald alaturi de garnitura preferata

Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.