Ardei umpluti
Reteta adaugata de: Bosinceanu Klara
in categoria: Carne de porc
Ingrediente necesare:10-12 ardei grasi, de o marime medie,700 de grame de carne macinata,2 cepe
1/2 de pahar de orez (75-80 ml.) cu bobul rotund
1/2 de legatura de marar
1/2 de legatura de patrunjel
1 lingurita rasa de piper macinat
1 lingurita sare
1 lingurita paprika dulce sau iute (optional, eu o pun pentru culoare si aroma)..,frunze de dafin..Pt sos vom avea nevoie 250 de ml. de bulion de rosii concentrat, 3 linguri de ulei, 2 linguri de faina, frunza de dafin, sare, piper, zahar.Se curata ardei,se spală .Se pregateste carne de porc intr un bol in care adăugăm sarea,piperul,orezul spălat,verdeturile si paprika pt o culoare ...Se amesteca pana se obtine o compozitie omogenă.Se îndeasă carnea in ardei da nu plină pt ca se mai umfla si orezul..așezăm ardeii in oala punem apa cat sa acopere ardei,foi de dafin.Pentru sos, intr-o craticioara incing uleiul si adaug faina. Amestec rapid pentru ca uleiul sa se inglobeze in faina, fara sa se rumeneasca. Imediat torn deasupra, putin cate putin si amestecand continuu, 250 de ml. din supa in care au fiert ardeii, fierbinte. Va clocoti si se va ingrosa imediat. Adaug bulionul (e bine sa se foloseasca unul foarte concentrat) si amestec foarte bine, apoi adaug si frunza de dafin. Se fierbe sosul 4-5 min apoi se potriveste de gust cu sare.piper si zahar cam 2 lingurițe...așezăm ardei fierbinti in farfurie si peste punem sosul dulce acrișor care va da un gust deosebit ardeiilor....
1/2 de pahar de orez (75-80 ml.) cu bobul rotund
1/2 de legatura de marar
1/2 de legatura de patrunjel
1 lingurita rasa de piper macinat
1 lingurita sare
1 lingurita paprika dulce sau iute (optional, eu o pun pentru culoare si aroma)..,frunze de dafin..Pt sos vom avea nevoie 250 de ml. de bulion de rosii concentrat, 3 linguri de ulei, 2 linguri de faina, frunza de dafin, sare, piper, zahar.Se curata ardei,se spală .Se pregateste carne de porc intr un bol in care adăugăm sarea,piperul,orezul spălat,verdeturile si paprika pt o culoare ...Se amesteca pana se obtine o compozitie omogenă.Se îndeasă carnea in ardei da nu plină pt ca se mai umfla si orezul..așezăm ardeii in oala punem apa cat sa acopere ardei,foi de dafin.Pentru sos, intr-o craticioara incing uleiul si adaug faina. Amestec rapid pentru ca uleiul sa se inglobeze in faina, fara sa se rumeneasca. Imediat torn deasupra, putin cate putin si amestecand continuu, 250 de ml. din supa in care au fiert ardeii, fierbinte. Va clocoti si se va ingrosa imediat. Adaug bulionul (e bine sa se foloseasca unul foarte concentrat) si amestec foarte bine, apoi adaug si frunza de dafin. Se fierbe sosul 4-5 min apoi se potriveste de gust cu sare.piper si zahar cam 2 lingurițe...așezăm ardei fierbinti in farfurie si peste punem sosul dulce acrișor care va da un gust deosebit ardeiilor....

Ardei umpluti
Reteta adaugata de: Bosinceanu Klara
in categoria: Carne de porc
Ingrediente necesare:10-12 ardei grasi, de o marime medie,700 de grame de carne macinata,2 cepe
1/2 de pahar de orez (75-80 ml.) cu bobul rotund
1/2 de legatura de marar
1/2 de legatura de patrunjel
1 lingurita rasa de piper macinat
1 lingurita sare
1 lingurita paprika dulce sau iute (optional, eu o pun pentru culoare si aroma)..,frunze de dafin..Pt sos vom avea nevoie 250 de ml. de bulion de rosii concentrat, 3 linguri de ulei, 2 linguri de faina, frunza de dafin, sare, piper, zahar.Se curata ardei,se spală .Se pregateste carne de porc intr un bol in care adăugăm sarea,piperul,orezul spălat,verdeturile si paprika pt o culoare ...Se amesteca pana se obtine o compozitie omogenă.Se îndeasă carnea in ardei da nu plină pt ca se mai umfla si orezul..așezăm ardeii in oala punem apa cat sa acopere ardei,foi de dafin.Pentru sos, intr-o craticioara incing uleiul si adaug faina. Amestec rapid pentru ca uleiul sa se inglobeze in faina, fara sa se rumeneasca. Imediat torn deasupra, putin cate putin si amestecand continuu, 250 de ml. din supa in care au fiert ardeii, fierbinte. Va clocoti si se va ingrosa imediat. Adaug bulionul (e bine sa se foloseasca unul foarte concentrat) si amestec foarte bine, apoi adaug si frunza de dafin. Se fierbe sosul 4-5 min apoi se potriveste de gust cu sare.piper si zahar cam 2 lingurițe...așezăm ardei fierbinti in farfurie si peste punem sosul dulce acrișor care va da un gust deosebit ardeiilor....
1/2 de pahar de orez (75-80 ml.) cu bobul rotund
1/2 de legatura de marar
1/2 de legatura de patrunjel
1 lingurita rasa de piper macinat
1 lingurita sare
1 lingurita paprika dulce sau iute (optional, eu o pun pentru culoare si aroma)..,frunze de dafin..Pt sos vom avea nevoie 250 de ml. de bulion de rosii concentrat, 3 linguri de ulei, 2 linguri de faina, frunza de dafin, sare, piper, zahar.Se curata ardei,se spală .Se pregateste carne de porc intr un bol in care adăugăm sarea,piperul,orezul spălat,verdeturile si paprika pt o culoare ...Se amesteca pana se obtine o compozitie omogenă.Se îndeasă carnea in ardei da nu plină pt ca se mai umfla si orezul..așezăm ardeii in oala punem apa cat sa acopere ardei,foi de dafin.Pentru sos, intr-o craticioara incing uleiul si adaug faina. Amestec rapid pentru ca uleiul sa se inglobeze in faina, fara sa se rumeneasca. Imediat torn deasupra, putin cate putin si amestecand continuu, 250 de ml. din supa in care au fiert ardeii, fierbinte. Va clocoti si se va ingrosa imediat. Adaug bulionul (e bine sa se foloseasca unul foarte concentrat) si amestec foarte bine, apoi adaug si frunza de dafin. Se fierbe sosul 4-5 min apoi se potriveste de gust cu sare.piper si zahar cam 2 lingurițe...așezăm ardei fierbinti in farfurie si peste punem sosul dulce acrișor care va da un gust deosebit ardeiilor....

Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.