Terină din ciolan de porc şi afumătură
Reteta adaugata de: Claudia Baban
in categoria: Carne de porc
Ingrediente:
Un ciolan de porc cu os si foarte multa carne(aprox.1,300 kg)
Fleica afumata de porc (aprox.0.400 kg)
2 morcovi
250 ml apa
4 căţei de usturoi
2 foi de dafin
½ lingurita cimbru uscat
Boabe de piper
10 felii subtiri de jambon sau bacon pentru a îmbraca forma
Am pus toate ingredientele în vasul Slow Cookerului(mai putin feliile de jambon/bacon),am setat pe functia High si l-am lasat sa-si faca treaba pentru 5 ore.
Am scos carnea din vas,am scos osul si am mai îndepartat din grasimea care nu mi-a placut.
Am rupt carnea fâşii.
Intr-o tava de chec am pus o folie si am asezat feliile de jambon/bacon.
Am asezat apoi carnea,iar la mijloc am pus cei doi morcovi.
Lichidul ramas în vas l-am strecurat si l-am pus peste carne.Fiindca am folosit ciolan,acesta se va închega ca si la piftie si va fi un bun liant pentru terina mea.
Am acoperit cu folie,am lasat sa se raceasca,apoi am pus o greutate deasupra si am lasat la frigider peste noapte.
A doua zi am rasturnat pe un platou si am servit cu muraturi sau cu dulceata de ardei iute.
S-aveţi poftă !!!
Un ciolan de porc cu os si foarte multa carne(aprox.1,300 kg)
Fleica afumata de porc (aprox.0.400 kg)
2 morcovi
250 ml apa
4 căţei de usturoi
2 foi de dafin
½ lingurita cimbru uscat
Boabe de piper
10 felii subtiri de jambon sau bacon pentru a îmbraca forma
Am pus toate ingredientele în vasul Slow Cookerului(mai putin feliile de jambon/bacon),am setat pe functia High si l-am lasat sa-si faca treaba pentru 5 ore.
Am scos carnea din vas,am scos osul si am mai îndepartat din grasimea care nu mi-a placut.
Am rupt carnea fâşii.
Intr-o tava de chec am pus o folie si am asezat feliile de jambon/bacon.
Am asezat apoi carnea,iar la mijloc am pus cei doi morcovi.
Lichidul ramas în vas l-am strecurat si l-am pus peste carne.Fiindca am folosit ciolan,acesta se va închega ca si la piftie si va fi un bun liant pentru terina mea.
Am acoperit cu folie,am lasat sa se raceasca,apoi am pus o greutate deasupra si am lasat la frigider peste noapte.
A doua zi am rasturnat pe un platou si am servit cu muraturi sau cu dulceata de ardei iute.
S-aveţi poftă !!!

Terină din ciolan de porc şi afumătură
Reteta adaugata de: Claudia Baban
in categoria: Carne de porc
Ingrediente:
Un ciolan de porc cu os si foarte multa carne(aprox.1,300 kg)
Fleica afumata de porc (aprox.0.400 kg)
2 morcovi
250 ml apa
4 căţei de usturoi
2 foi de dafin
½ lingurita cimbru uscat
Boabe de piper
10 felii subtiri de jambon sau bacon pentru a îmbraca forma
Am pus toate ingredientele în vasul Slow Cookerului(mai putin feliile de jambon/bacon),am setat pe functia High si l-am lasat sa-si faca treaba pentru 5 ore.
Am scos carnea din vas,am scos osul si am mai îndepartat din grasimea care nu mi-a placut.
Am rupt carnea fâşii.
Intr-o tava de chec am pus o folie si am asezat feliile de jambon/bacon.
Am asezat apoi carnea,iar la mijloc am pus cei doi morcovi.
Lichidul ramas în vas l-am strecurat si l-am pus peste carne.Fiindca am folosit ciolan,acesta se va închega ca si la piftie si va fi un bun liant pentru terina mea.
Am acoperit cu folie,am lasat sa se raceasca,apoi am pus o greutate deasupra si am lasat la frigider peste noapte.
A doua zi am rasturnat pe un platou si am servit cu muraturi sau cu dulceata de ardei iute.
S-aveţi poftă !!!
Un ciolan de porc cu os si foarte multa carne(aprox.1,300 kg)
Fleica afumata de porc (aprox.0.400 kg)
2 morcovi
250 ml apa
4 căţei de usturoi
2 foi de dafin
½ lingurita cimbru uscat
Boabe de piper
10 felii subtiri de jambon sau bacon pentru a îmbraca forma
Am pus toate ingredientele în vasul Slow Cookerului(mai putin feliile de jambon/bacon),am setat pe functia High si l-am lasat sa-si faca treaba pentru 5 ore.
Am scos carnea din vas,am scos osul si am mai îndepartat din grasimea care nu mi-a placut.
Am rupt carnea fâşii.
Intr-o tava de chec am pus o folie si am asezat feliile de jambon/bacon.
Am asezat apoi carnea,iar la mijloc am pus cei doi morcovi.
Lichidul ramas în vas l-am strecurat si l-am pus peste carne.Fiindca am folosit ciolan,acesta se va închega ca si la piftie si va fi un bun liant pentru terina mea.
Am acoperit cu folie,am lasat sa se raceasca,apoi am pus o greutate deasupra si am lasat la frigider peste noapte.
A doua zi am rasturnat pe un platou si am servit cu muraturi sau cu dulceata de ardei iute.
S-aveţi poftă !!!

Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.