Alivanca cu jumari-prajitura copilariei mele
Reteta adaugata de: Brindusa Aluculesei
in categoria: Specialitati
Ingrediente pentru branza de vaci:
-2,5 l lapte dulce.
Ingrediente pentru alivanca:
-1 l.chisleac(iaurt de casa),
-300 gr.malai,
-400 gr.branza dulce de vaci,
-500 gr.branza sarata de capra,
-4 oua,
-2 l.faina de grau,
-300 gr.smantana,
-200 gr.jumari de porc,
-1 l.rasa de bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare pentru branza de vaci dulce:
-Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins,se lasa cam doua zile dupa care se poate folosi ca chisleac sau cum se zice mai nou iaurt de casa.
Mod de preparare pentru alivanca:
-Se pune branza de vaci si branza de capra intr-un vas mai mare si se faramiteaza foarte bine,se adauga ouale batute,smantana,chisleacul,faina de grau si se omogenizeaza bine compozitia,mai spre final se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca usor.Bicarbonatul are rolul de a face alivanca frageda si pufoasa,daca este prea mult sau prea putin strica,daca e prea putin nu va fi pufoasa,daca e prea mult nu are gust bun.Se adauga la final si jumarile taiate bucati mici si se toarna intr-o tava ce a fost unsa cu mult unt sau margarina.Alivanca va trage grasime cat are nevoie si asa nu se va lipi de tava.Se da la cuptorul incalzit pentru circa o ora la foc potrivit si cand se rumeneste este semn ca este gata.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Este o prajitura sarata insa tare gustoasa si aromata de la jumari.
Ingrediente pentru branza de vaci:
-2,5 l lapte dulce.
Ingrediente pentru alivanca:
-1 l.chisleac(iaurt de casa),
-300 gr.malai,
-400 gr.branza dulce de vaci,
-500 gr.branza sarata de capra,
-4 oua,
-2 l.faina de grau,
-300 gr.smantana,
-200 gr.jumari de porc,
-1 l.rasa de bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare pentru branza de vaci dulce:
-Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins,se lasa cam doua zile dupa care se poate folosi ca chisleac sau cum se zice mai nou iaurt de casa.
Mod de preparare pentru alivanca:
-Se pune branza de vaci si branza de capra intr-un vas mai mare si se faramiteaza foarte bine,se adauga ouale batute,smantana,chisleacul,faina de grau si se omogenizeaza bine compozitia,mai spre final se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca usor.Bicarbonatul are rolul de a face alivanca frageda si pufoasa,daca este prea mult sau prea putin strica,daca e prea putin nu va fi pufoasa,daca e prea mult nu are gust bun.Se adauga la final si jumarile taiate bucati mici si se toarna intr-o tava ce a fost unsa cu mult unt sau margarina.Alivanca va trage grasime cat are nevoie si asa nu se va lipi de tava.Se da la cuptorul incalzit pentru circa o ora la foc potrivit si cand se rumeneste este semn ca este gata.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Este o prajitura sarata insa tare gustoasa si aromata de la jumari.

Alivanca cu jumari-prajitura copilariei mele
Reteta adaugata de: Brindusa Aluculesei
in categoria: Specialitati
Ingrediente pentru branza de vaci:
-2,5 l lapte dulce.
Ingrediente pentru alivanca:
-1 l.chisleac(iaurt de casa),
-300 gr.malai,
-400 gr.branza dulce de vaci,
-500 gr.branza sarata de capra,
-4 oua,
-2 l.faina de grau,
-300 gr.smantana,
-200 gr.jumari de porc,
-1 l.rasa de bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare pentru branza de vaci dulce:
-Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins,se lasa cam doua zile dupa care se poate folosi ca chisleac sau cum se zice mai nou iaurt de casa.
Mod de preparare pentru alivanca:
-Se pune branza de vaci si branza de capra intr-un vas mai mare si se faramiteaza foarte bine,se adauga ouale batute,smantana,chisleacul,faina de grau si se omogenizeaza bine compozitia,mai spre final se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca usor.Bicarbonatul are rolul de a face alivanca frageda si pufoasa,daca este prea mult sau prea putin strica,daca e prea putin nu va fi pufoasa,daca e prea mult nu are gust bun.Se adauga la final si jumarile taiate bucati mici si se toarna intr-o tava ce a fost unsa cu mult unt sau margarina.Alivanca va trage grasime cat are nevoie si asa nu se va lipi de tava.Se da la cuptorul incalzit pentru circa o ora la foc potrivit si cand se rumeneste este semn ca este gata.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Este o prajitura sarata insa tare gustoasa si aromata de la jumari.

Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.