Gisca salbatica la tava
Reteta adaugata de: Ioan Gaftoneanu
in categoria: Carne de pasare
Dupa ce a fost vinata gisca salbatica se curata de pene ,se trece prin flacara ,apoi se freaca cu malai si se spala doar pe deasupra .Se scot maruntaiele ,oprind numai inima si ficatul,restul se arunca.Se taie in sferturi gisca si se pune intr,un vas ,pt .marinare .Separat se pregateste pt.marinata din 100 ml otet diluat cu 300 ml apa si 200 ml vin rosu ,citeva folii de morcovi,ceapa,telina ,radacina de patrunjel ,foi de dafin,piper boabe,cimbru ,usturoi ,sare dupa gust .Se fierb intr,un vas acoperit 10 minute ,apoi se toarna fierbinte peste gisca si se acopera vasul .Daca nu se prepara gisca in aceiasi zi ,marinata se raceste si apoi se toarna peste carnea de gisca si se pastreaza la loc racoros cca 2-3 zile ,intorcind carnea in timpul macerarii de cel putin o data pe zi .Cind se scoate din marinata ,carnea se sterge ,se pune intr,o tava smaltuita ,se unge cu untura ,se toarna putina apa si se pune in cuptorul incins .In timpul inabusirii se intorc bucatile de carne pt. o rumenire uniforma .Daca este mai tare ,carnea se stropeste din cind in cind cu zeama ramasa de la marinare si si se continua frigerea (inabusita) pina e gata ,(cca 2-3 ore cind gisca e batrina) .Cind e gata se scot bucatile si se aseaza in vasul de servire ,srecurind ( prin pasare ) sosul pt carne .Se serveste cu diferite garnituri ( cartofi prajiti,galuste,varza calita,cartofi facuti piure ,etc ) Gisca salbatica se poate pregati si cu masline sau ciuperci .Foartd buna!

Gisca salbatica la tava
Reteta adaugata de: Ioan Gaftoneanu
in categoria: Carne de pasare
Dupa ce a fost vinata gisca salbatica se curata de pene ,se trece prin flacara ,apoi se freaca cu malai si se spala doar pe deasupra .Se scot maruntaiele ,oprind numai inima si ficatul,restul se arunca.Se taie in sferturi gisca si se pune intr,un vas ,pt .marinare .Separat se pregateste pt.marinata din 100 ml otet diluat cu 300 ml apa si 200 ml vin rosu ,citeva folii de morcovi,ceapa,telina ,radacina de patrunjel ,foi de dafin,piper boabe,cimbru ,usturoi ,sare dupa gust .Se fierb intr,un vas acoperit 10 minute ,apoi se toarna fierbinte peste gisca si se acopera vasul .Daca nu se prepara gisca in aceiasi zi ,marinata se raceste si apoi se toarna peste carnea de gisca si se pastreaza la loc racoros cca 2-3 zile ,intorcind carnea in timpul macerarii de cel putin o data pe zi .Cind se scoate din marinata ,carnea se sterge ,se pune intr,o tava smaltuita ,se unge cu untura ,se toarna putina apa si se pune in cuptorul incins .In timpul inabusirii se intorc bucatile de carne pt. o rumenire uniforma .Daca este mai tare ,carnea se stropeste din cind in cind cu zeama ramasa de la marinare si si se continua frigerea (inabusita) pina e gata ,(cca 2-3 ore cind gisca e batrina) .Cind e gata se scot bucatile si se aseaza in vasul de servire ,srecurind ( prin pasare ) sosul pt carne .Se serveste cu diferite garnituri ( cartofi prajiti,galuste,varza calita,cartofi facuti piure ,etc ) Gisca salbatica se poate pregati si cu masline sau ciuperci .Foartd buna!

Home
Retete
Premii
Castigatori
Regulament
Politica de confirdentialitate
Concursul se desfasoara in perioada 05.10.2017 - 25.10.2017. Prin participarea la concurs sunt de acord cu regulamentul acestuia.