Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Ceafă de porc în vasul de fontă emailată Crock-pot by Flavia Hirișcău

Rețetă Ceafă de porc în vasul de fontă emailată Crock-pot by Flavia Hirișcău
Rețetă Ceafă de porc în vasul de fontă emailată Crock-pot by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 4 felii (generoase) de ceafă de porc groase cam de 2cm.
• muștar
• boia afumată
• sare + piper
• usturoi (aprox. 4 căței)
• 2 cepe galbene
• 1 morcov mare
• 1 ardei kapia
• 100ml apă

Descriere

Gustul la care revenim mereu este cel al bucatelor tradiționale. De aceea, Flavia ne propune această rețetă delicioasă de friptură din ceafă de porc.

Mod de preparare

1. Pune pe ambele părți, muștar și condimentează-le bine cu sare, piper și boia afumată. 
2. Marinează feliile de carne peste noapte, la frigider. Pune pe ambele părți, muștar și condimentează-le bine cu sare, piper și boia afumată.
 3. Înainte de a găti carnea, se scoate din frigider și se lasă la temperatura camerei timp de aproximativ o oră.

4. În acest timp, tăiate ceapa, morcovul, ardeiul și usturoiul. Nu are importanță cum le tăiați. Important este să fie acolo. Legumele vor fi „patul” pe care va sta carnea și de unde își va trage și mai mult gust. Peste legume am turnați 100 ml de apă și am așezați feliile de carne.
 
5. Încingeți cuptorul la 200° Celsius (fără ventilație, setat să difuzeze căldură sus-jos), puneți capacul și am lăsați carnea să se gătească timp de aproximativ 40 de minute.

6. După acest timp, îndepărtați capacul și turnați peste feliile de carne din sosul lăsat în oală.

7. Puneți carnea înapoi la cuptor timp de circa 15 minute, la aceeași temperatură, dar cu ventilația pornită.

8. La jumătatea timpului întoarceți carnea și din nou ungeți-o cu amestecul lăsat în oală.  
9. Carnea s-a gătit perfect, suculentă și aromată. Garnitura o decideți voi, în funcție de preferințe. 

În cazul în care carnea nu o serviți imediat, o puteți lăsa în vasul de fontă, cu capacul pus.