Rețetă stufat de berbecuț cu cartofi fierți în vasul din fontă emailată de 3.3L Crock-Pot by Chef Roxana Blenche
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
50m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
Ingrediente carne: |
• 1 kg Cotlet berbecuț |
• 1 kg piept cu os de berbecuț |
• 2 leg. leurdă |
• 3 leg. ceapă verde |
• 3 leg. usturoi verde |
• 2 leg. mărar |
• 2 leg. pătrunjel |
• 330 ml suc de roșii |
• 1.5 kg cartofi noi |
• 2g sare |
• 2g piper |
• 50 ml ulei de floarea soarelui |
• Ingrediente marinadă |
• 1g foi de dafin |
• 2g boia dulce |
• 2g boia afumată |
• 1g cimbru uscat |
• 2g ceapă uscată |
• 2g usturoi pudră |
• 2g pulbere de hribi |
• 5g rozmarin verde |
Descriere
Chef Roxana Blenche a gătit o rețetă fragedă și aromată de stufat de berbecuț, marinat în prealabil și servit cu cartofi fierți! O rețetă delicioasă datorită proprietăților de gătire ale vasului din fontă emailată, dar și datorită ingredientelor secrete, pe care Chef Blenche le împărtășește cu noi!
Mod de preparare
- Punem ulei în vasul Crock-Pot
- Într-un bol punem toate condimentele pentru marinada de berbecuț și 50 ml de ulei de floarea soarelui și amestecăm marinada cu berbecuțul
- Punem vasul pe foc și când se încinge uleiul, prăjim carnea
- După ce prăjim carnea, adaugăm ceapa verde tocată, usturoiul verde tocat, leurda, sarea, piperul și sosul de roșii și așteptăm să se înmoaie
- Apoi adăugăm apă și punem capacul
- Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
- Apoi punem stufatul în cuptor timp de 30 de min și punem capacul
- Îndepărtăm capacul și mai lăsăm încă 20 de min fără capac
- În timp ce stufatul este la cuptor punem cartofii noi la fiert
- Când sunt fierți, îi tăiem în două și punem sare, ceapă verde tocată, mărar, usturoi verde și ulei de floarea soarelui.