Rețetă sarmale în foi de varză murată la vas de fontă emailată Crock-Pot by Cassiana Constantin
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500g carne tocată de porc (amestec de carne macră și carne grasă) |
• 50g orez |
• 3 cepe |
• 1 varză murată de aproximativ 2 kg (nu am folosit-o pe toată) |
• 1 linguriță boia |
• 1 linguriță cimbru uscat |
• 1 lingură pastă de tomate |
• 80 g slănină |
• 200 g kaizer afumat |
• 200 ml sos de roșii (bulion) |
• sare/piper după gust |
• câteva crenguțe de mărar și cimbru uscat |
Descriere
Rețeta de sarmale de astăzi este ușor de făcut și aduce în farfurie gustul bogat, autentic al sarmalelor de la bunica. Totul este gata în mai puțin de 3 ore.
Mod de preparare
Pasul 1. Am călit ceapa tocată în 3-4 linguri de ulei. Am pus și puțină apă. Am condimentat cu sare.
Pasul 2. După ce s-a înmuiat puțin, am adăugat pasta de tomate și lingurița de boia. Am amestecat, am adăugat orezul spălat și piper după gust.
Pasul 3. Am ținut pe foc până orezul a fost mediu gătit. La nevoie, am mai adăugat câte puțină apă.
Pasul 4. Am transferat compoziția într-un bol și am lăsat să se răcească puțin.
Pasul 5. Am amestecat cu carnea tocată, cimbru uscat, sare, piper după gust și am amestecat bine cu mâinile.
Pasul 6. Din varza murată mi-am ales frunzele cele mai potrivite pentru umplut și am mai tocat 250 g varză pentru a pune pe fundul oalei și deasupra.
Pasul 7. În oala de fontă Crock-Pot am pus slănina, crenguțele uscate, o jumătate din varza tocată, apoi un rând de sarmale, feliile de kaizer, din nou sarmale, varza tocată, sosul de roșii și apă cât să fie sarmalele acoperite.
Pasul 8. Am pus capacul și am introdus vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Pasul 9. După aproximativ o jumătate de oră, am redus temperatura la 160 de grade și le-am ținut pentru aproximativ două ore. ( Timpul diferă în funcție de cuptor). O singură dată am mai suplimentat cu puțină apă.
Pasul 9. După cele două ore, am luat capacul și am mai lăsat cam 30 de minute să se rumenească puțin deasupra. Un deliciu!
Pasul 2. După ce s-a înmuiat puțin, am adăugat pasta de tomate și lingurița de boia. Am amestecat, am adăugat orezul spălat și piper după gust.
Pasul 3. Am ținut pe foc până orezul a fost mediu gătit. La nevoie, am mai adăugat câte puțină apă.
Pasul 4. Am transferat compoziția într-un bol și am lăsat să se răcească puțin.
Pasul 5. Am amestecat cu carnea tocată, cimbru uscat, sare, piper după gust și am amestecat bine cu mâinile.
Pasul 6. Din varza murată mi-am ales frunzele cele mai potrivite pentru umplut și am mai tocat 250 g varză pentru a pune pe fundul oalei și deasupra.
Pasul 7. În oala de fontă Crock-Pot am pus slănina, crenguțele uscate, o jumătate din varza tocată, apoi un rând de sarmale, feliile de kaizer, din nou sarmale, varza tocată, sosul de roșii și apă cât să fie sarmalele acoperite.
Pasul 8. Am pus capacul și am introdus vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Pasul 9. După aproximativ o jumătate de oră, am redus temperatura la 160 de grade și le-am ținut pentru aproximativ două ore. ( Timpul diferă în funcție de cuptor). O singură dată am mai suplimentat cu puțină apă.
Pasul 9. După cele două ore, am luat capacul și am mai lăsat cam 30 de minute să se rumenească puțin deasupra. Un deliciu!
Preparat cu
-100lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 6.6L, rotund, bleu Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Rotund
Capacitate 6.6 L
• in stoc
PRP: 599,99lei
499,99lei