Rețetă orez cu fructe de mare (paella) la vasul din fontă emailată 4.7L Crock-Pot by Nutriție Sănătoasă
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 ceapă medie |
• 5-6 căței de usturoi |
• 60 ml ulei de măsline/ghee/unt |
• 1lg paprika dulce |
• 1 lg paprika picante |
• câteva fire de șofran |
• sare după gust |
• 200g orez arborio (cel folosit pentru risotto) |
• 700ml stoc de legume |
• 500g fructe de mare |
• 3 roșii prunișoare |
• 50g mazăre |
• sucul de la jumătate de lămâie |
• 5-6 felii de lămâie |
• 1 legătură de pătrunjel |
Descriere
Dacă îți plac fructele de mare, e musai să încerci aceasta rețetă. Se prepară rapid, fără efort și e super delicioasă! Nutriție Sănătoasă a preparat această paella în vasul din fontă emailată de la Crock-Pot!
Mod de preparare
- Într-o tigaie/cratiță adaugăm 20ml ghee/unt, peste care adaugăm fructele de mare decongelate și jumătate de linguriță de paprika iute.
- La foc mediu, amestecând din când în când, lașam fructele de mare să se gătească, până ce aproape se evapora o mare parte din apă.
- Într-o tigaie sau cratiță mai adâncă, încălzită în prealabil – în care vom finaliza preparatul – adăugăm 40ml ulei de măsline/ghee și ceapa tocată cubulețe.
- Sotăm ceapa până când devine transparenta, apoi adăugăm roșiile tocate, o linguriță de paprika dulce și sare după gust (noi am pus o linguriță).
- Amestecăm la foc mediu până când roșiile se înmoaie, apoi în mijlocul cratiței formăm un mic spațiu în care adaugăm usturoiul pisat, pe care îl vom găti timp de 10-20 secunde – nu mai mult, întrucât usturoiul se arde foarte repede.
- Adăugăm stocul de legume, șofranul și orezul. Dacă stocul este rece, așteptăm până conținutul cratiței începe să fiarbă, apoi reducem focul spre minim și acoperim timp de 15-20 minute cu capac.
- De reținut că orezul arborio se fierbe foarte repede.
- După ce orezul a fiert, adaugăm mazărea decongelată, fructele de mare, jumătate de legătură de pătrunjel și sucul stors dintr-o jumătate de lămâie și amestecăm ușor cu o furculiță pentru ca orezul să rămână pufos.
- Adăugăm pentru decor cealaltă jumătate de legătură de pătrunjel împreună cu câteva felii de lămâi deasupra preparatului nostru.