Rețetă ciorbă falsă de burtă cu pleurotus la vasul de fontă Crock-pot
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500g pleurotus |
• 2,5L supă de legume |
• 2 cepe |
• 2 morcovi |
• 1 ardei roșu |
• 40g unt |
• 40ml ulei |
• 0.5 linguriță piper, fulgi de chili |
• 1 linguriță cimbru uscat |
• 1 linguriță sare |
• 300g smântână |
• 5 căței usturoi |
• 3 galbenușuri |
• 2 linguri oțet de mere |
Descriere
Încearcă această rețetă simplă, gustoasă, sănătoasă și ușoară, în care burta este înlocuită cu pleurotus.
Mod de preparare
1. Într-o oală, punem untul la topit împreună cu uleiul și călim ceapa tocată mărunt, morcovul ras, ardeiul cubulețe pentru 5-10 minute.
2. După adăugăm ciupercile pleurotus rupte feliuțe, împreună cu sarea, piperul, fulgii de chili, cimbrul și mai călim totul pentru 5 minute.
3. La final adăugăm supa de legume și lăsăm la fiert pentru 30 minute la foc mediu.
4. După ce ciorba a fiert, o luăm de pe foc și adăugăm oțetul și compoziția de smântână amestecată cu gălbenuș și usturoi (pentru a nu se îmbrânzi smântâna, se temperează compoziția cu puțină supă, înainte de a fi adăugată).
2. După adăugăm ciupercile pleurotus rupte feliuțe, împreună cu sarea, piperul, fulgii de chili, cimbrul și mai călim totul pentru 5 minute.
3. La final adăugăm supa de legume și lăsăm la fiert pentru 30 minute la foc mediu.
4. După ce ciorba a fiert, o luăm de pe foc și adăugăm oțetul și compoziția de smântână amestecată cu gălbenuș și usturoi (pentru a nu se îmbrânzi smântâna, se temperează compoziția cu puțină supă, înainte de a fi adăugată).
Preparat cu
-101lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 6.6L, rotund, roșu Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Rotund
Capacitate 6.6 L
• in stoc
PRP: 599,99lei
498,99lei