Rețetă de chiftele vegane turcești by Daniel Breda
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500g bulgur |
• 350g linte roșie |
• 800ml apă |
• 400g pastă de roșii |
• 150ml ulei de floarea soarelui (sau ulei fără aromă) |
• 4 cepe verzi |
• 1 legatură pătrunjel |
• 0.5 linguriță piper, fulgi de chili |
• 1 linguriță sare |
• 1,5-2 lingurițe chimion măcinat (atenție, nu chimen!) |
Descriere
Dacă sunteți vegan sau dacă țineți post, vă propunem să încercați această rețetă de chifteluțe cu linte, care nu necesită prăjire.
Mod de preparare
1. Se spală lintea până apa rămâne curată.
2. Se pune lintea în oala cu apă și se lasă să fiarbă 15-20 de minute cu capacul pus, după care se oprește focul și se adaugă bulgurul și se lasă cu capacul pus 20 minute.
3. Adăugăm ceapa tocată, pătrunjelul tocat, uleiul, pasta de rosii și toate condimentele și se amestecă foarte bine cu mâna până avem o compoziție bine închegată (se mai adaugă sare după gust).
4. Ultimul pas este să formăm chiftele și să le servim în frunză de salată și cu puțină lămâie proaspătă.
2. Se pune lintea în oala cu apă și se lasă să fiarbă 15-20 de minute cu capacul pus, după care se oprește focul și se adaugă bulgurul și se lasă cu capacul pus 20 minute.
3. Adăugăm ceapa tocată, pătrunjelul tocat, uleiul, pasta de rosii și toate condimentele și se amestecă foarte bine cu mâna până avem o compoziție bine închegată (se mai adaugă sare după gust).
4. Ultimul pas este să formăm chiftele și să le servim în frunză de salată și cu puțină lămâie proaspătă.
Preparat cu
-200lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 4.7L, rotund, bleu Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Capacitate 4.7 L
Rotund
• in stoc
PRP: 499,99lei
299,99lei