Rețetă burger pulled beef la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crock-pot pregătită de Taste Bazaar
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• o bucată de 800-900 gr.de spată de vită |
• 3 linguri de ulei de măsline |
• o ceapă mare |
• 4 căței de usturoi |
• o linguriță de chimion |
• o linguriță de boia afumată |
• 50 ml oțet |
• 70 gr.ketchup |
• 300 ml apă |
• 400 gr.roșii tocate la conservă |
• 2 linguri de zahăr brun |
• o lingură de sos de soia |
• o linguriță de sare |
Descriere
Ai încercat pulled beef până acum? Această carne coaptă încet, poate fi folosită în sandvișuri sau poate fi mâncată alături de o garnitură de cartofi, în tacos, quesadilla, cu mămăligă, paste, sau chiar într-o salată! Însă acum Taste Bazaar ne propune o rețetă de burgeri perfecți cu pulled beef.
Mod de preparare
Pasul 1. Se așază oala de fontă pe foc, se încing 2 linguri de ulei de măsline și se adaugă carnea de vită condimentată cu sare și piper.
Pasul 2. Se rumenește pe toate părțile, apoi se scoate din oală. Se adaugă încă o lingură de ulei de măsline și o ceapă tocată. După 5 minute se adaugă usturoiul zdrobit, iar după un minut se adaugă chimionul și boia, se amestecă și se mai călesc un minut. Se adaugă oțetul, ketchupul, apa, roșiile, zahărul, sosul de soia și sarea, se amestecă sosul și se aduce la punctul de fierbere.
Pasul 3. Se oprește focul, se pune carnea înapoi în oală și se acoperă cu sos.
Pasul 4. Se pune capacul deasupra oalei și se bagă în cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de 3 ore jumătate. Se scoate oala din cuptor, se înlătură capacul, se acoperă carnea cu sos și apoi se bagă înapoi în cuptor pentru jumătate de oră.
Pasul 5. Se scoate oala din cuptor și se fărâmițează carnea cu două furculițe, amestecându-se cu sosul.
Pasul 6. Pentru a pregăti sandvișurile, se taie o chiflă și se umple cu salată de varză, carnea de vită coaptă, ceapă murată și ardei jalapenos.
Pasul 2. Se rumenește pe toate părțile, apoi se scoate din oală. Se adaugă încă o lingură de ulei de măsline și o ceapă tocată. După 5 minute se adaugă usturoiul zdrobit, iar după un minut se adaugă chimionul și boia, se amestecă și se mai călesc un minut. Se adaugă oțetul, ketchupul, apa, roșiile, zahărul, sosul de soia și sarea, se amestecă sosul și se aduce la punctul de fierbere.
Pasul 3. Se oprește focul, se pune carnea înapoi în oală și se acoperă cu sos.
Pasul 4. Se pune capacul deasupra oalei și se bagă în cuptorul preîncălzit la 160 de grade timp de 3 ore jumătate. Se scoate oala din cuptor, se înlătură capacul, se acoperă carnea cu sos și apoi se bagă înapoi în cuptor pentru jumătate de oră.
Pasul 5. Se scoate oala din cuptor și se fărâmițează carnea cu două furculițe, amestecându-se cu sosul.
Pasul 6. Pentru a pregăti sandvișurile, se taie o chiflă și se umple cu salată de varză, carnea de vită coaptă, ceapă murată și ardei jalapenos.
Preparat cu
-120lei
Crock-Pot
Vas cuptor, capac, fontă emailată, 2.84L, rotund, turcoaz Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Capacitate 2.84 L
• indisponibil
PRP: 399,99lei
279,99lei