Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ciorbă de perișoare cu smântână la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crock-pot by Rețetele Mihaelei

Rețetă ciorbă de perișoare cu smântână la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crock-pot by Rețetele Mihaelei
Rețetă ciorbă de perișoare cu smântână la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crock-pot by Rețetele Mihaelei Rețetă ciorbă de perișoare cu smântână la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crock-pot by Rețetele Mihaelei

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru perișoare:
• 400 g carne tocată amestec, porc și vită, cu maxim 20% grăsime
• 2 linguri de orez
• 8 g sare
• ½ linguriță de piper negru măcinat
• ½ linguriță boia dulce
• 2 albușuri
• 1 legătură mică de pătrunjel
• 2 linguri de ceapă tocată mărunt

Pentru ciorba:
• 1 ardei gras verde
• 1 țelină mică, de preferat cu tulpina
• 1 ceapă potrivită
• 1 morcov mare
• 1 roșie mare
• 200 ml borș
• 1 legătură leuștean
• 2 linguri orez
• 2 gălbenușuri
• 150 g de smântână cu 35% grăsime
• Sare

Descriere

Când temperaturile scad, o ciorbiță de perișoare e alegerea perfectă pentru prânz sau cină! Încearcă rețeta la vasul din fontă emailată Crockpot pentru plus de savoare. 

Mod de preparare

Mai întâi pregătim legumele pentru ciorbă
  • Le curățam și le tocăm cubulețe 
  • Păstram o parte din ceapă și pentru perișoare.
  • Morcovul se dă pe răzătoare pentru că își va lăsa sucul în ciorbă și vă da o culoare gălbuie foarte frumoasa la final
  • Roșia se toacă și se pune deoparte. 
  • Tocăm și verdeața

Pregătim și perișoarele
  • Peste carnea tocată adaugăm: pătrunjelul, ceapa, 8 g de sare, piperul negru măcinat, boiaua dulce, orezul, 2 albușuri 
  • Amestecăm și adăugăm puțină apă sau supă de carne, dacă nu e suficient de moale compoziția
  • Formăm biluțe rotunde și mici

Ne apucăm de ciorbă
  • Punem 1.5 litri de apă la fiert în vasul de fontă de 2,84l de la Crockpot
  • Când dă în fiert adăugăm o linguriță de sare, apoi perișoarele
  • Nu amestecăm câteva minute, ca să nu le sfărâmam
  • Adunăm spuma cât este necesar, iar când nu se mai formează, adaugăm și legumele, cu excepția roșiei
  • După aproximativ 20 minute legumele și perisoarelele sunt fierte, așa că adaugăm roșia și dăm focul mic
  • Într-un mic vas adăugăm smântâna grasă și gălbenușurile și amestecăm până totul este omogen
  • Pentru dres ciorba se folosește de obicei smântână cât mai grasă, deoarece este mai puțin probabil să se taie
  • Apoi temperăm acest amestec
  • Cu un polonic luăm din zeama fierbinte și adaugăm peste gălbenușuri, amestecând continuu
  • Continuăm să adaugăm cam o treime de ciorbă, apoi vărsăm tot conținutul în oală
  • Se stinge focul. Important! Nu se mai da în clocot pentru că smântână și oul se vor tăia
  • Se fierbe borșul separat și se adaugă după gust
  • Adaugăm leuștean din belșug