Rețetă pui la cuptor la vasul din fontă emailată 6.6L Crock-pot by Rețetele Mihaelei
Porții
6
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
1h:45m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 1 pui mare de 2.2 kg |
• 1.2 kg de cartofi |
• 2 morcovi mari |
• 2 rădăcini de pătrunjel mari |
• 30 g de unt gras moale |
• 1/2 lămâie mică |
• 2 crenguțe mici de rozmarin |
• Cimbru |
• Sare |
• Piper negru proaspăt râșnit |
Descriere
Pregătește pui întreg la cuptor servit cu garnitură de cartofi, morcovi și rădăcină de pătrunjel. Suculent și delicios datorită vasului din fontă emailată Crockpot.
Mod de preparare
- Scoatem puiul și îl lăsăm o oră la temperatura camerei, înainte de gătire.
- Tăiem cartofii în bucăți mari, rustice.
- Tot în bucăți grosiere tăiem morcovii și rădăcină de pătrunjel.
- Pliem aripile la spate. Adăugăm sare în cavitate, un mănunchi mic de cimbru, o crenguță mica de rozmarin și o jumătate de lămâie mica, stoarsă, apoi introdusă cu totul în interior.
- Dăm puțin deoparte.
- Punem cartofii în vasul oval din fontă emailată Crock-Pot de 6.6 l, apoi morcovul și rădăcina de pătrunjel.
- Adaugăm sare, nu foarte multă, piper, puțin rozmarin și puțin cimbru.
- Pentru un aspect mai prezentabil, putem lega capetele copanelor împreună cu sfoara de gătit.
- Punem puiul peste cartofi, în vas, cu pieptul în sus.
- Ungem suprafața cu o treime din untul moale, apoi săram și piperăm.
- Punem capacul și transferăm vasul în cuptor, fără a preîncălzi dinainte cuptorul.
- Alegem un program cu încălzire sus, jos, și dacă se poate și la elementul din spatele cuptorului.
- Pornim și ventilatorul, iar temperatura o setăm la 220 de grade Celsius.
- După aproximativ o oră, scoatem vasul și îndepărtam capacul.
- Până acum puiul s-a gătit în sucurile proprii, de acum trebuie să-l rumenim.
- Ungem friptura din nou cu puțin unt și dăm din nou la cuptor 15 de minute.
- Scoatem puiul, îl întoarcem cu pieptul în jos , ungem spatele cu puțin unt și îl lăsăm încă 15 minute, până ce prinde culoare.
- Apoi îl scoatem ultima oară, îl reîntoarcem cu pieptul în sus, gresăm din nou cu ce unt a mai rămas, și îl lăsăm încă 15-20 de minute, ca pielea de deasupra să devina crocantă și gata.
- Este indicat să lăsați friptura să se odihnească 30 de minute înainte de servire, că sucurile din carne să se redistribuie în fibre.
Preparat cu
-100lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 6.6L, oval, roșu Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Oval
Capacitate 6.6 L
• in stoc
PRP: 599,99lei
499,99lei