Rețetă tort cu vanilie în vasul de fontă by Sweets&Others
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 9 ouă |
• 1 litru lapte |
• 250 gr.faina |
• 200 gr.unt topit |
• 200 gr.zahăr pudră |
• 1 linguriță extract de vanilie |
• 1 praf de sare |
• opțional fructe, ciocolată, stafide, nuci |
Mod de preparare
Pasul 1. Într-un bol încăpător separăm albușurile de gălbenușuri.
Pasul 2. Gălbenușurile le mixam cu jumătate din cantitatea de zahăr, până se deschid la culoare și cresc în volum.
Pasul 3. Încorporăm untul topit și răcit.
Pasul 4. Cernem făină, adăugăm treptat și laptele, până terminăm toată cantitatea de făină și lapte, iar ingredientele sunt complet omogenizate.
Pasul 5. Adăugăm extractul de vanilie și sarea.
Pasul 6. Separat mixam albușurile, până se spumează, apoi adăugăm restul de zahăr și mixam până obținem o bezea stabilă și tare.
Pasul 7. Încorporăm albușurile în amestecul de gălbenușuri cu ajutorul unei spatule, fără a pierde din aerul format.
Pasul 8. Pregătim oală de fontă, pe care o ungem cu unt și o tapetam cu făînă, adăugăm compoziția în tavă și o coacem la 160 grade pentru 60 minute.
Pasul 9. Lăsăm apoi prăjitură să se răcească în cuptor, apoi o introducem la frigider pentru 3-4h.
Pasul 10. O răsturnăm din oală înainte de servire, o pudrăm cu zahăr și o decoram cu fructe, ciocolată, frișcă, dulceață sau creme tartinabile. De asemenea în interior puteți adaugă fructe, ciocolată, nuci, stafide sau alte toppinguri preferate!
Pasul 2. Gălbenușurile le mixam cu jumătate din cantitatea de zahăr, până se deschid la culoare și cresc în volum.
Pasul 3. Încorporăm untul topit și răcit.
Pasul 4. Cernem făină, adăugăm treptat și laptele, până terminăm toată cantitatea de făină și lapte, iar ingredientele sunt complet omogenizate.
Pasul 5. Adăugăm extractul de vanilie și sarea.
Pasul 6. Separat mixam albușurile, până se spumează, apoi adăugăm restul de zahăr și mixam până obținem o bezea stabilă și tare.
Pasul 7. Încorporăm albușurile în amestecul de gălbenușuri cu ajutorul unei spatule, fără a pierde din aerul format.
Pasul 8. Pregătim oală de fontă, pe care o ungem cu unt și o tapetam cu făînă, adăugăm compoziția în tavă și o coacem la 160 grade pentru 60 minute.
Pasul 9. Lăsăm apoi prăjitură să se răcească în cuptor, apoi o introducem la frigider pentru 3-4h.
Pasul 10. O răsturnăm din oală înainte de servire, o pudrăm cu zahăr și o decoram cu fructe, ciocolată, frișcă, dulceață sau creme tartinabile. De asemenea în interior puteți adaugă fructe, ciocolată, nuci, stafide sau alte toppinguri preferate!
Preparat cu
-300lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 6.6L, rotund, lavandă Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Rotund
Capacitate 6.6 L
• in stoc
PRP: 599,99lei
299,99lei