Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pâine cu făină de grâu spelta și semințe, fără frământare în vasul de fontă emailată Crock-pot by Flavia Hirișcău

Rețetă pâine cu făină de grâu spelta și semințe, fără frământare în vasul de fontă emailată Crock-pot by Flavia Hirișcău
Rețetă pâine cu făină de grâu spelta și semințe, fără frământare în vasul de fontă emailată Crock-pot by Flavia Hirișcău Rețetă pâine cu făină de grâu spelta și semințe, fără frământare în vasul de fontă emailată Crock-pot by Flavia Hirișcău Rețetă pâine cu făină de grâu spelta și semințe, fără frământare în vasul de fontă emailată Crock-pot by Flavia Hirișcău Rețetă pâine cu făină de grâu spelta și semințe, fără frământare în vasul de fontă emailată Crock-pot by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500g făină de grâu spelta
• 370 ml de apă călduță
• 7g drojdie uscată
• 1-2 lgțe de sare
• 80g mix de semințe
• 3-4 lg de ulei de măsline

Descriere

Rețetă delicioasă de pâine cu făină de grâu spelta și semințe, fără frământare, pregătită în vasul de fontă emailată Crock-pot by Flavia Hirișcău. Descoperă o rețetă simplă și sănătoasă de pâine artizanală, perfectă pentru întreaga familie. Prepararea rapidă, fără frământare, iar coacerea în vasul de fontă asigură o crustă crocantă și un miez pufos. 

Mod de preparare

Pasul 1: În bolul mixerului planetar, pune făina, drojdia, semințele și apa. Amestecă puțin și apoi adăugă sarea.


Pasul 2: Scoate aluatul din bol pe masa pudrată cu făină. Împachetează-l de vreo 2 ori și pune puțin ulei de măsline.


Pasul 3: Fă-l în formă rotundă (suprafața lui trebuie să fie netedă) și transferă-l într-un bol uns cu ulei de măsline.


Pasul 4: Unge și suprafața aluatului cu ulei (să nu se usuce). Acoperă bolul cu folie alimentară și cu un prosop și lasă aluatul să dospească timp de o oră (până ce și-a dublat volumul).



Pasul 5: După ce a stat la dospit, scoate aluatul pe masa de lucru, pudează din nou cu puțină făină, se presează și se împăturește.


Pasul 6: Repetă această procedură de vreo 3-4 ori.


Pasul 7: Dă-i o formă rotundă, transferă-l pe o hârtie de copt, pune puțină făină deasupra și lăsat-l să mai dospească pentru încă 30 de minute, acoperit cu un prosop.



Pasul 8: Între timp, încălzește cuptorul la 230° C, fără ventilație. Pune fontă în cuptor, cu tot cu capac, pentru că trebuie să fie bine încinsă înainte de a coace pâinea în ea.


Pasul 9: Transferă aluatul în oală, cu tot cu hârtia de copt, pune capacul și am lăsat pâinea la copt timp de 30 de minute. După acest timp, ia capacul de pe oală și mai lăsat pâinea la copt vreo 20 de minute.