Rețetă pâine țărănească la vasul rotund pentru cuptor cu capac, din fontă emailată, 2.84L Crock-Pot pregătită de Mihai Gătește
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
45m
Temperatură
keep warm
Calorii
-
Ingrediente
• 100 g făină 650 |
• 3 g drojdie proaspătă |
Ingrediente aluat vechi: |
• 250 de g făină |
• ½ linguriță sare |
• 5 g drojdie proaspătă |
• 150 ml apă călduță |
Ingrediente pâine țărănească: |
• 50 g aluat vechi |
• 100 ml apă călduță (pentru activare) |
• 100 g făină 650 |
• 3 g drojdie proaspătă |
• 50 g făină integrală de grâu spelta |
• 1 lingură fulgi de cartofi |
• ¾ lg. de sare |
• 1 lg. ulei de măsline |
• 50 de ml apă călduță |
Descriere
Nimic nu se compară cu gustul pâinii pregătite acasă: mirosul îmbietor după ce o scoți din cuptor, crusta aurie și interiorul aburind... Dacă vrei să încerci și tu o rețetă de pâine țărănească la cuptor, urmărește pașii rețetei pregătite de Mihai Gătește la vasul rotund Crock-Pot cu capac din fontă emailată, cu o capacitate de 2.84 l.
Mod de preparare
- Cu o zi înainte amestecă ingredientele pentru aluatul vechi
- Lasă-l acoperit la temperatura camerei, până seara
- Seara activează aluatul vechi – adică ia 50 de g din el și amestecă-l cu 3 g de drojdie proaspătă, 100 de g făină 650 și 100 ml apă
- După ce amesteci totul, lasă-l acoperit la temperatura camerei până în dimineața următoare (poți păstra restul de aluat vechi în frigider, pentru alte pâini)
- Dimineața adaugă restul ingredientelor și pune-l la frământat în robot timp de 4-5 minute
- Formează o bilă și lasă-l la dospit 40 de minute
- Când expiră timpul, ar trebui să își fi dublat volumul
- Presară făină pe blat, frământă-l un pic și apoi ține-l acoperit cu un castron 15 minute
- Între timp, pregătește un castron, pune un prosop curat și presară făină peste
- Când expiră timpul de dospire, scoate aerul din aluat
- Frământă-l câteva secunde, apoi formează o bilă
- Lasă-l încă 70 de minute în castronul cu prosopul pregătit
- Când expiră timpul, așază-l în vasul emailat
- Lasă vasul să se încălzească odată cu cuptorul, la 230 de grade
- Crestează aluatul și pune-l la cuptor timp de 45 de minute
- P.S. Daca vrei să faci o pâine mai mare, poți dubla cantitățile folosite în rețetă și să folosești vasele rotunde Crock-Pot cu o capacitate de 6,6 litri ( cel roșu sau cel albastru). Pentru o pâine mai mare sunt suficiente 10 g de drojdie proaspătă – 5 g pentru activare și 5 g pentru aluat
Preparat cu
-120lei
Crock-Pot
Vas cuptor, capac, fontă emailată, 2.84L, rotund, turcoaz Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Capacitate 2.84 L
• indisponibil
PRP: 399,99lei
279,99lei