Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă stufat de miel în vasul de fontă emailată Crock-Pot by Corina Ureche

Rețetă stufat de miel în vasul de fontă emailată Crock-Pot by Corina Ureche
Rețetă stufat de miel în vasul de fontă emailată Crock-Pot by Corina Ureche Rețetă stufat de miel în vasul de fontă emailată Crock-Pot by Corina Ureche Rețetă stufat de miel în vasul de fontă emailată Crock-Pot by Corina Ureche

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1,5 kg carne de miel cu os (preferabil, cotlet)
• 3 legături ceapă verde
• 3 legături usturoi verde
• 500ml passata de roșii
• 3 lingurițe ulei de măsline
• 150ml vin roșu
• sare
• piper
• 1 legătură pătrunjel proaspăt

Descriere

Acest stufat de miel are carne fragedă și suculentă, iar sosul aromat. Este o mâncare numai bună de așezat pe masa festivă de Paște.

Mod de preparare

Pasul 1. Taie cotletul în bucăți de aceeași dimensiune, cu una sau două coaste per bucată.

Pasul 2. Condimentează carnea cu puțină sare, piper și ulei de măsline. Pune bucățile de carne în pungă și lasă-le la rece peste noapte (sau minim 4-5 ore).

Pasul 3. După marinare, încinge vasul de fontă la foc moderat și prăjește bucățile de carne câte 3 minute pe fiecare parte, cât se rumenesc puțin. Scoate-le și lasă-le la odihnit.

Pasul 4. Taie mărunt ceapa verde și usturoiul verde și pune-le în vasul de fontă. Cplește pentru pentru 2 minute în grăsimea rămasă de la carne.

Pasul 5. Adaugă vinul roșu și lasă aproximativ 1 minut la foc mare, ca să se evapore alcoolul. Toarnă passata și apa, condimentează cu sare și piper după gust, iar când sosul atinge punctul de fierbere, pune bucățile de carne. Acoperă și dă vasul la cuptorul încins la 170°C pentru 1,5 ore.

Pasul 6. La final, presară pătrunjel proaspăt tocat mărunt.