Reteta friptura de vita
Porții
2
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
4h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Vrabioara – 800 gr. (produs finit fasonat) |
• Ulei de masline – 4 - 5 linguri |
• Sare, piper – dupa gust |
• Usturoi granulat – 1 lingurita |
• Salvie – 4 frunze |
• Cimbru – 3 crengute |
• Vin rosu demisec – 100 ml |
• Unt – 30 gr. |
• Ceapa verde – 1 legatura |
• Morcov – 1 buc |
• Cartofi albi mici – 300 gr. |
• Foi de dafin – 2 buc. |
• Rosii cherry – 5 - 6 buc. |
• Stock de vita – 300 ml |
Extra: |
• Amidon – 2 lingurite |
• Salata verde – 5 - 6 frunze |
• Ulei de masline – 1 lingura |
• Crema de otet balsamic – 1 lingura |
• Sumac – 1/2 lingurita |
• Patrunjel tocat – 1 lingura |
Mod de preparare
• Stropiti carnea de vita cu putin ulei de masline si asezonati-o cu sare, piper si usturoi granulat
• Puneti salvia si cimbrul in tigaie si aromatizati putin uleiul cu acestea
• Scoateti-le inainte de a se arde
• Adaugati carnea si dati-i culoare pe fiecare parte
• Stingeti cu vinul rosu si lasati-l sa se reduca
• Adaugati untul deasupra si stropiti carnea cu sosul din tigaie
• Taiati ceapa verde rondele, iar morcovul taiati-l rondele mai groase
• Puneti cartofii la baza vasului slow cooker Crock-Pot 2,4 L Manual si peste acestia adaugati ceapa verde si morcovul
• Peste acestea puneti carnea si sosul din tigaie
• Asazati foile de dafin pe langa
• Puneti rosiile cherry pe langa si adaugati si stock-ul de vita
• Setati Crock-Pot-ul pe modul de gatire High pentru aprox. 4 ore si jumatate
• Scurgeti apoi sosul format in Crock-Pot si ingrosati-l cu 2 lingurite de amidon pe foc
• Taiati carnea si puneti-o pe 2 farfurii impreuna cu legumele
• Rupeti salata verde si stropiti-o cu ulei de masline si crema de otet balsamic
• Puneti si putin sumac si patrunjel proaspat pe deasupra si serviti alaturi de un pahar de vin rosu.
Pofta buna!
• Puneti salvia si cimbrul in tigaie si aromatizati putin uleiul cu acestea
• Scoateti-le inainte de a se arde
• Adaugati carnea si dati-i culoare pe fiecare parte
• Stingeti cu vinul rosu si lasati-l sa se reduca
• Adaugati untul deasupra si stropiti carnea cu sosul din tigaie
• Taiati ceapa verde rondele, iar morcovul taiati-l rondele mai groase
• Puneti cartofii la baza vasului slow cooker Crock-Pot 2,4 L Manual si peste acestia adaugati ceapa verde si morcovul
• Peste acestea puneti carnea si sosul din tigaie
• Asazati foile de dafin pe langa
• Puneti rosiile cherry pe langa si adaugati si stock-ul de vita
• Setati Crock-Pot-ul pe modul de gatire High pentru aprox. 4 ore si jumatate
• Scurgeti apoi sosul format in Crock-Pot si ingrosati-l cu 2 lingurite de amidon pe foc
• Taiati carnea si puneti-o pe 2 farfurii impreuna cu legumele
• Rupeti salata verde si stropiti-o cu ulei de masline si crema de otet balsamic
• Puneti si putin sumac si patrunjel proaspat pe deasupra si serviti alaturi de un pahar de vin rosu.
Pofta buna!