Reteta confit de rata cu cous cous
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
10h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Pulpa de rata – 1 buc. |
• Grasime de rata – cat sa acopere rata |
• Rozmarin – 2 crengute |
• Vin de Porto – 100 ml |
• Usturoi – 3 catei |
• Sare si piper – dupa gust |
• Cous cous |
• Morcov – 1 buc. |
• Ciuperci – 2 buc. |
• Salota – 1 buc. |
Mod de preparare
• asezonati pulpa de rata cu sare si piper, taind pe margini grasimea in exces
• crestati foarte putin pielea ratei in 3 locuri
• adaugati-o in slow cooker Crock-Pot 2,4 L Manual si peste ea puneti vinul, rozmarinul, usturoiul si grasimea de rata
• setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Manual pe modul de gatire ''Low'' si lasati la gatit cu capacul pus, timp de 10 ore
• lasati cous cous-ul in apa fiarta la umflat, conform indicatiilor de pe pachet
• intre timp dati prin razatoare morcovul si taiati ciupercile cuburi mai mari
• caliti in putin ulei morcovul si ciupercile
• asezonati dupa gust si puneti apa clocotita peste, cat sa acoperiti si lasati cateva minute sa fiarba
• scurgeti zeama si adaugati si cous-cous-ul in tigaie – sotati pentru inca jumatate de minut
• serviti cu pulpa de rata.
Pofta buna!
• crestati foarte putin pielea ratei in 3 locuri
• adaugati-o in slow cooker Crock-Pot 2,4 L Manual si peste ea puneti vinul, rozmarinul, usturoiul si grasimea de rata
• setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Manual pe modul de gatire ''Low'' si lasati la gatit cu capacul pus, timp de 10 ore
• lasati cous cous-ul in apa fiarta la umflat, conform indicatiilor de pe pachet
• intre timp dati prin razatoare morcovul si taiati ciupercile cuburi mai mari
• caliti in putin ulei morcovul si ciupercile
• asezonati dupa gust si puneti apa clocotita peste, cat sa acoperiti si lasati cateva minute sa fiarba
• scurgeti zeama si adaugati si cous-cous-ul in tigaie – sotati pentru inca jumatate de minut
• serviti cu pulpa de rata.
Pofta buna!