Rețetă cotlet de porc cu sos de ciuperci
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 3 cotlete de porc |
• 4 ciuperci brune |
• 1 lingură pastă de tomate |
• 3 linguri ulei |
• 2 căței de usturoi |
• 80 ml smântână de gătit |
• 2 lingurițe amidon |
• sare și piper |
• o crenguță de cimbru |
• puțin busuioc și oregano uscate |
• 300 ml apă |
Descriere
Pune uleiul în vasul DuraCeramic de la slow-cooker Crockpot și pune-l pe plită/foc să se încingă. Pune cotletele de porc și prăjește-le ușor pe ambele părți. Adaugă usturoiul tăiat mărunt și cimbrul.După ce s-au rumenit ușor pe amandouă părțile, ia vasul de pe foc și pune ciupercile mixate bine la un robot de bucătărie, pastă de tomate, sare, piper și oregano și busuioc uscat. Adaugă apă și pune vasul în aparat și setează modul High pentru 3 ore și jumătate.După 3 ore, amestecă smântână lichidă cu amidonul și puțin sos din vas și apoi răstoarnă-l peste carne. Amestecă puțin și mai lasă să fiarbă 30 de minute, până ce sosul se îngroașă puțin.La final mai condimentează după gust cu sare și piper.Servește cotletele de porc cu sosul de ciuperci, alături de medalioane de cartofi cu broccoli sau un piure simplu de cartofi.