Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă vită gătită încet (slow) în sos roșu la vasul rotund pentru cuptor cu capac din fontă emailată, 2.84 L Crock-Pot pregătită de Mihai Gătește

Rețetă vită gătită încet (slow) în sos roșu la vasul rotund pentru cuptor cu capac din fontă emailată, 2.84 L Crock-Pot pregătită de Mihai Gătește
Rețetă vită gătită încet (slow) în sos roșu la vasul rotund pentru cuptor cu capac din fontă emailată, 2.84 L Crock-Pot pregătită de Mihai Gătește

Porții

1

Complexitate

3

Pregătire

Gătire

6h

Temperatură

keep warm

Calorii

-

Ingrediente

• 700 g antricot de mânzat
• 3 cepe roșii
• 6 tulpini țelină apio
• 3-4 fire de rozmarin
• 2 frunze de dafin

Pentru sos:
• 1 lingură de sos Worcestershire
• 1 lingură si 1/2 de vodka
• 1 lingură vin de Porto sau alt vin dulce/demidulce
• 1 lingură sirop de arțar
• zeamă de la 1 jumătate de lămâie
• picături sos ardei iute
• 200 ml apă
• sare
• piper

Descriere

Ai încercat să gătești vită la cuptor în noile vase de gătit Crock-Pot din fontă emailată? Gătită lent la cuptor, va deveni fragedă și se va topi în gură! Iar cu sosul roșu, așa cum a pregătit-o Mihai Gătește, vei putea să simți aromele întrepătrunse ale ingredientelor. Încearcă acum rețeta!

Mod de preparare

  • Sărează cele 700 g de antricot de mânzat de cu seară și pune la frigider peste noapte
  • Scoate carnea din frigider și las-o câteva minute la temperatura camerei
  • Pune sare și piper pe carne
  • În oală pune puțin ulei de măsline
  • Adaugă carnea de vită în vas, la foc mediu
  • Întoarce-o bine pe toate părțile timp de 10 minute
  • Între timp taie 3 cepe roșii (în sferturi) și 6 tulpini apio de țelină (în bucăți de 4-5 cm)
  • Adaugă legumele în jurul antricotului și mută pe foc mic
  • Lasă la foc mic 10 minute, cât se înmoaie legumele.
  • Pregătește sosul
  • După cele 10 minute adaugă sosul
  • Apoi 3-4 fire de rozmarin și 2 frunze de dafin
  • Când începe să fiarbă, adaugă hârtie de copt umezită înainte
  • Pune la cuptor timp de 6 ore la 130 de grade
  • Se serveste cu garnitură de piure! Poftă mare!