Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ragu de vită cu mămăligă la slow cooker Crock-Pot

Rețetă ragu de vită cu mămăligă la slow cooker Crock-Pot
Rețetă ragu de vită cu mămăligă la slow cooker Crock-Pot

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru 4-6 porții:
• 2 lg ulei de măsline
• 1 kg carne de vită pentru tocăniță (cu cât mai slabă, cu atât mai bine)
• 1 ceapă mare, tocată fin
• 2 morcovi mari, curățați și tocați mărunt
• 3 căței de usturoi, tocați fin
• 1 lg oregano uscat
• 250 ml vin roșu sec
• 2 foi de dafin
• 2 conserve de roșii tocate (aprox. 800 g în total)
• 3 lg pastă de roșii
• 200 ml supă de vită

Pentru mămăligă cremoasă:
• 800 ml apă
• 200 ml lapte integral
• 200 g mălai pentru mămăligă
• 100 g unt
• 60 g parmezan ras (sau cașcaval maturat, dacă nu ai parmezan)
• ½ lgț nucșoară rasă
• 2 căței de usturoi, tocați fin
• 2 lg pătrunjel verde tocat

Pentru servire:
• parmezan ras proaspăt (sau cașcaval maturat)

Descriere

Pregătește un ragu de vită aromat și fraged, însoțit de o mămăligă delicioasă! Iată pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a pregăti un preparat special.

Mod de preparare

Pasul 1. Înainte de a începe, prăjește carnea de vită pe toate părțile până capătă o crustă rumenă într-o tigaie mare cu o lingură de ulei. Scoate vita pe o farfurie curată și adaugă încă o lingură de ulei, ceapa și morcovii. Călește-i pentru câteva minute, până încep să se înmoaie. 

Pasul 2. Pune usturoiul și oregano peste legume, amestecă, apoi toarnă vinul și lasă-l să fiarbă la foc mare circa 5 minute, ca să se evapore alcoolul și să se reducă puțin.

Pasul 3. Lasă legumele pentru 2 minute la răcit și transferă totul în vasul slow cookerului. Adaugă foile de dafin, roșiile, pasta de roșii și supa de vită. Amestecă bine.

Pasul 4. Pune carnea înapoi în vas, scufundând-o în sos. Acoperă cu capacul și gătește pe setarea Low timp de 6-7 ore, până când carnea este foarte fragedă și se desface ușor cu furculița.

Prepararea mămăligii cremoase
:

Pasul 1. Într-o cratiță medie, adu la fierbere apa și laptele. Toarnă mălaiul în ploaie, amestecând încontinuu cu un tel, ca să nu se formeze cocoloașe.

Pasul 2. Redu focul la minimum și fierbe mămăliga aproximativ 30 de minute, amestecând din când în când. Adaugă jumătate din unt, parmezanul ras, nucșoara, sare și piper după gust. Amestecă bine, oprește focul și pune un capac.

Pasul 3. Separat, topește restul de unt împreună cu usturoiul și pătrunjelul pentru un sos aromat.

Servire:

Pe farfurii încălzite, pune un strat de mămăligă cremoasă, adaugă deasupra ragu-ul de vită, stropește cu untul aromat cu usturoi și pătrunjel, apoi presară parmezan ras.