Rețetă pavlova la slow cooker Crock-Pot

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru bezea: |
• 3 ouă medii (folosim doar albușurile) |
• 160g zahăr tos (fin) |
• 1 lgț amidon de porumb |
Pentru topping: |
• 1 lgț extract de vanilie |
• 200ml frișcă lichidă pentru bătut |
• 150g mascarpone |
• 1 lg zahăr tos |
• 1 lgț extract de vanilie |
• fructe proaspete la alegere (cireșe, căpșuni, mango, zmeură, smochine) |
• frunze de mentă (opțional, pentru decor) |
• 2 lg piure de mango |
Descriere
Această Pavlova pregătită în slow cooker are o crustă crocantă cu gust ușor de caramel și un interior moale, aerat – aproape ca o bezea.
Se combină perfect cu crema fină de mascarpone și fructele proaspete.
Rețeta de pavlova înseamnă 6-8 porții dintr-un desert spectaculos, fără efort, gata în 2 ore.
Se combină perfect cu crema fină de mascarpone și fructele proaspete.
Rețeta de pavlova înseamnă 6-8 porții dintr-un desert spectaculos, fără efort, gata în 2 ore.
Mod de preparare
Pasul 1. Tapetează fundul și pereții vasului de slow cooker cu hârtie de copt. Poți unge ușor fundul vasului cu puțin ulei pentru a fixa hârtia. Lasă marginile hârtiei mai lungi, pentru a putea scoate bezeaua ușor după coacere.
Pasul 2. Bate albușurile într-un bol curat până obții o spumă cu vârfuri moi. Adaugă zahărul treptat, în 3-4 tranșe, mixând bine după fiecare. Continuă mixarea până când bezeaua devine foarte fermă, lucioasă și netedă (fără granule de zahăr).
Pasul 3. Adaugă extractul de vanilie și amidonul, amestecând ușor cu spatula. Toarnă bezeaua în vasul tapetat și nivelează. Pune o bucată lejeră de hârtie de copt peste (ca să eviți picurarea apei din capac).
Pasul 4. Pune capacul și gătește pe programul Low timp de 2 ore.
Pasul 5. După cele 2 ore, înlătură hârtia de deasupra și lasă bezeaua să se răcească complet în vas.
Pasul 6. După ce s-a răcit, ridic-o cu grijă, folosind marginile hârtiei și transfer-o pe un platou.
Pasul 7. Într-un bol curat, bate frișca cu zahărul și vanilia până obții o consistență semi-fermă, potrivită pentru ornat. Adaugă mascarpone și continuă mixarea până când crema devine groasă și aerată.
Pasul 8. Întinde sau ornează cu poșul crema de mascarpone peste bezea. Adaugă fructele proaspete, frunzele de mentă și stropește cu piure de mango.
Servește cu extra piure alături, dacă dorești.
Pasul 2. Bate albușurile într-un bol curat până obții o spumă cu vârfuri moi. Adaugă zahărul treptat, în 3-4 tranșe, mixând bine după fiecare. Continuă mixarea până când bezeaua devine foarte fermă, lucioasă și netedă (fără granule de zahăr).
Pasul 3. Adaugă extractul de vanilie și amidonul, amestecând ușor cu spatula. Toarnă bezeaua în vasul tapetat și nivelează. Pune o bucată lejeră de hârtie de copt peste (ca să eviți picurarea apei din capac).
Pasul 4. Pune capacul și gătește pe programul Low timp de 2 ore.
Pasul 5. După cele 2 ore, înlătură hârtia de deasupra și lasă bezeaua să se răcească complet în vas.
Pasul 6. După ce s-a răcit, ridic-o cu grijă, folosind marginile hârtiei și transfer-o pe un platou.
Pasul 7. Într-un bol curat, bate frișca cu zahărul și vanilia până obții o consistență semi-fermă, potrivită pentru ornat. Adaugă mascarpone și continuă mixarea până când crema devine groasă și aerată.
Pasul 8. Întinde sau ornează cu poșul crema de mascarpone peste bezea. Adaugă fructele proaspete, frunzele de mentă și stropește cu piure de mango.
Servește cu extra piure alături, dacă dorești.
Preparat cu
-100lei
Crock-Pot
Slow Cooker 5.6L Digital TimeSelect Crock-Pot
Ideal pentru 6 persoane
Funcții TimeSelect & Schedule Meal
• in stoc
PRP: 499,99lei
399,99lei