Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Giouvetsi (Carne de vită cu legume și orzo) la slow cookerul Crock-pot 7.5L Digital by Bucătar Maniac

Rețetă Giouvetsi (Carne de vită cu legume și orzo) la slow cookerul Crock-pot 7.5L Digital by Bucătar Maniac
Rețetă Giouvetsi (Carne de vită cu legume și orzo) la slow cookerul Crock-pot 7.5L Digital by Bucătar Maniac Rețetă Giouvetsi (Carne de vită cu legume și orzo) la slow cookerul Crock-pot 7.5L Digital by Bucătar Maniac Rețetă Giouvetsi (Carne de vită cu legume și orzo) la slow cookerul Crock-pot 7.5L Digital by Bucătar Maniac Rețetă Giouvetsi (Carne de vită cu legume și orzo) la slow cookerul Crock-pot 7.5L Digital by Bucătar Maniac

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

6h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg carne de vită
• 250 g paste orzo
• 1 ardei sau gogoșar
• 3 morcovi
• 2 cepe
• 2 căței de usturoi
• 400 ml roșii pasate
• 1 linguriță boabe de piper
• 1 linguriță boabe de ienibahar
• 1 frunză de dafin
• 1/2 linguriță amestec de allspice și scorțișoară
• sare
• 100 ml apă
• 4-5 linguri ulei de măsline

Descriere

Giouvetsi sau Youvetsi, este o rețetă grecească foarte gustoasă din carne de vită (se poate face și din carne de miel sau pui), cu legume și un delicios sos de roșii, servită cu paste tip orzo. Giouvetsi se fierbe mult, pană când carnea cade de pe os, la foc foarte mic. Vă puteți imagina cât de moale și gustoasă devine carnea și cât de delicios este sosul. Cel mai simplu este să o faci la slow cooker la temperatură mică pentru că nu este nevoie să o supraveghezi. Urmează rețeta pas cu pas pregătită de Bucătar Maniac!

Mod de preparare

  • Taie ceapa în bucăți mari, morcovii curățați, rondele, cățeii de usturoi zdrobește-i iar ardeiul taie-l cubulețe
  • Așează în slow cooker legumele și carnea în straturi. Carnea pune-o în bucăți mari, așa cum ai cumpărat-o, cu tot cu os. Osul îi va da gust și mai bun, dar nu e obligatoriu să-l adaugi
  • Condimentează cu sare, piper, boabe de ienibahar, frunză de dafin și allspice amestecat cu scorțișoară, în așa fel încât să ajungă peste tot
  • Adaugă roșiile pasate, jumătate de pahar cu apă și stropește totul cu ulei de măsline extravirgin
  • Setează slow cooker-ul pe temperatura High timp de 6 ore
  • La final scoate carnea, iar în sosul rămas amestecă pastele orzo. Mai lasă totul la fiert încă jumătate de oră.
  • Servește imediat și, dacă vrei, presară deasupra brânză feta sau parmezan