Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta placinta de mere

Reteta placinta de mere
Reteta placinta de mere

Porții

6

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Caramele – 500 gr.
• Unt de arahide – 2 linguri
• Banane – 4 buc. mai mari si coapte
• Amidon de porumb – 2 lingurite
• Biscuiti de ovaz – 350 gr.
• Scortisoara – 2 lingurite
• Coaja de lamaie – 1/2 lingurita
• Mere de placinta – 6 buc.
• Foi de placinta – 1 pachet
• Unt – 50 gr.
• Faina – cca 30 gr. (de intins pe blatul de lucru)
• Frisca la tub – dupa aspect
• Fructe proaspete (de exemplu capsuni) – 100 gr.

Mod de preparare

• introduceti caramelele in slow cooker Crock-Pot 3,5L Digital Hinged Lid
• mixati bananele si adaugati-le peste caramele, impreuna cu untul de arahide si scortisoara si setati pe modul de gatire ''High''
• amestecati din jumatate in jumatate de ora, pentru a evita lipirea compozitiei de baza vasului de ceramica. Dupa cca 2 ore ar trebui ca acestea sa fie topite, iar compozitia sa fie uniforma
• zdrobiti biscuitii in blender si adaugati-i in compozitie impreuna cu merele tocate cuburi in prealabil
• dupa 2 ore si 30 minute, scoateti vasul si lasati compozitia la racit
• intindeti putina faina pe blatul de lucru si desfaceti foile de placinta (le lasati teanc, una peste alta)
• luati o forma de garnitura si presati pe teancul de foi de placinta, astfel incat sa le taiati in forma dorita
• topiti untul si cu o pensula de silicon ungeti fiecare foaie taiata si prajiti-o intr-o tigaie de teflon, pana se intareste ca un chips
• faceti un teanc de 5 foi, peste care puneti forma de garnitura (sau de biscuiti), urmata de 2 linguri de compozitie
• adaugati alte 5 foi de placinta si alte 2 linguri de compozitie
• repetati procesul pana atingeti inaltimea formei de gatit
• peste ultimul strat de 5 foi de placinta, adaugati frisca si fructe proaspete.

Pofta buna!