Reteta placinta de mere
Porții
6
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Caramele – 500 gr. |
• Unt de arahide – 2 linguri |
• Banane – 4 buc. mai mari si coapte |
• Amidon de porumb – 2 lingurite |
• Biscuiti de ovaz – 350 gr. |
• Scortisoara – 2 lingurite |
• Coaja de lamaie – 1/2 lingurita |
• Mere de placinta – 6 buc. |
• Foi de placinta – 1 pachet |
• Unt – 50 gr. |
• Faina – cca 30 gr. (de intins pe blatul de lucru) |
• Frisca la tub – dupa aspect |
• Fructe proaspete (de exemplu capsuni) – 100 gr. |
Mod de preparare
• introduceti caramelele in slow cooker Crock-Pot 3,5L Digital Hinged Lid
• mixati bananele si adaugati-le peste caramele, impreuna cu untul de arahide si scortisoara si setati pe modul de gatire ''High''
• amestecati din jumatate in jumatate de ora, pentru a evita lipirea compozitiei de baza vasului de ceramica. Dupa cca 2 ore ar trebui ca acestea sa fie topite, iar compozitia sa fie uniforma
• zdrobiti biscuitii in blender si adaugati-i in compozitie impreuna cu merele tocate cuburi in prealabil
• dupa 2 ore si 30 minute, scoateti vasul si lasati compozitia la racit
• intindeti putina faina pe blatul de lucru si desfaceti foile de placinta (le lasati teanc, una peste alta)
• luati o forma de garnitura si presati pe teancul de foi de placinta, astfel incat sa le taiati in forma dorita
• topiti untul si cu o pensula de silicon ungeti fiecare foaie taiata si prajiti-o intr-o tigaie de teflon, pana se intareste ca un chips
• faceti un teanc de 5 foi, peste care puneti forma de garnitura (sau de biscuiti), urmata de 2 linguri de compozitie
• adaugati alte 5 foi de placinta si alte 2 linguri de compozitie
• repetati procesul pana atingeti inaltimea formei de gatit
• peste ultimul strat de 5 foi de placinta, adaugati frisca si fructe proaspete.
Pofta buna!
• mixati bananele si adaugati-le peste caramele, impreuna cu untul de arahide si scortisoara si setati pe modul de gatire ''High''
• amestecati din jumatate in jumatate de ora, pentru a evita lipirea compozitiei de baza vasului de ceramica. Dupa cca 2 ore ar trebui ca acestea sa fie topite, iar compozitia sa fie uniforma
• zdrobiti biscuitii in blender si adaugati-i in compozitie impreuna cu merele tocate cuburi in prealabil
• dupa 2 ore si 30 minute, scoateti vasul si lasati compozitia la racit
• intindeti putina faina pe blatul de lucru si desfaceti foile de placinta (le lasati teanc, una peste alta)
• luati o forma de garnitura si presati pe teancul de foi de placinta, astfel incat sa le taiati in forma dorita
• topiti untul si cu o pensula de silicon ungeti fiecare foaie taiata si prajiti-o intr-o tigaie de teflon, pana se intareste ca un chips
• faceti un teanc de 5 foi, peste care puneti forma de garnitura (sau de biscuiti), urmata de 2 linguri de compozitie
• adaugati alte 5 foi de placinta si alte 2 linguri de compozitie
• repetati procesul pana atingeti inaltimea formei de gatit
• peste ultimul strat de 5 foi de placinta, adaugati frisca si fructe proaspete.
Pofta buna!