Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta prajitura cu pere si nuci

Reteta prajitura cu pere si nuci
Reteta prajitura cu pere si nuci

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Oua – 3 buc. (la temperatura camerei)
• Zahar – 100 gr.
• Faina – 100 gr.
• Extract natural de vanilie – 1 lingurita
• Praf de copt – 1 lingurita rasa
• Bicarbonat de sodiu – 1 lingurita rasa
• Sare – 1 praf
• Para coapta – 1 buc.
• Nuci – 30 gr.
• Blue cheese – 20 gr.

Mod de preparare

• separati mai intai ouale si mixati galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugati apoi extractul de vanilie.
• mixati separat albusurile cu un praf de sare, iar cand s-au intarit adaugati restul de zahar si bateti pana obtineti o bezea tare si lucioasa.
• rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor cu o spatula.
• adaugati la final faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, putin cate putin, si incorporati usor cu spatula, de jos in sus, avand grija sa nu se lase bezeaua.
• curatati para de coaja si de seminte, taiati-o cuburi si amestecati-o in compozitia de pandispan impreuna cu nuca maruntita si blue cheese rupta bucatele.
• tapetati vasul de la slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red cu hartie de copt si turnati compozitia in el
• inveliti capacul de la slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red cu un prosop curat de bucatarie si asezati-l deasupra, evitand astfel ca vaporii formati in urma coacerii sa se scurga peste prajitura.
• setati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red pe modul de gatire ''Low'' pentru 2 ore sau pana cand prajitura este coapta. Puteti verifica cu o scobitoare daca este gata (daca nu ramane aluat pe scobitoare si este curata, inseamna ca este copt).
• scoateti apoi prajitura din aparat, cu tot cu hartie de copt, desfaceti-o pe margini si lasati-o sa se raceasca inainte de a o taia.
• puteti sa o pudrati cu zahar pudra inainte de servire.

Pofta buna!