Rețetă pastramă de casă cu ierburi aromate by team Adrian Hădean
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Saramură carne: |
• 500 de mililitri de apă, |
• 2 linguri de sare, |
• câteva foi de dafin, |
• 2 lingurițe de zahăr |
• piper boabe |
Marinadă carne: |
• 4-5 linguri de ulei de măsline |
• cimbru verde mărunțit |
• semințe de marac măcinate |
• boia iute |
• 3-4 linguri sos de soia |
• puțină miere |
• 2-3 căței de usturoi zdrobiți |
Garnitură: |
• un dovlecel |
• un dovleac plăcintar |
• ulei de măsline |
• cimbru proaspăt |
Sos de avocado: |
• suc de la jum. lămâie |
• 2-3 linguri de suc de portocală |
• 1 cățel de usturoi zdrobit și sare |
Mod de preparare
- pregătiți saramură și lăsați carnea de porc peste noapte în ea;
- pregătiți marinada și acoperiți carnea cu ea, după ce ați scos-o din saramură și ați uscat-o bine;
- lăsați carnea la marinat pentru 2-3 ore apoi legați-o strâns;
- puneți pastramă în vasul aparatului Crock Pot și setați pe treapă High pentru o oră;
- După o oră, aceasta va fi rumenită apetisant;
- O scoateți deoparte și puneți în pas dovlecii tăiați fâșii, stopiti-i cu măsline și adăugați cimbru proaspăt, apoi porniți Crock Pot-ul pentru 30 minute, trepta high;
- Puteți pregăti separat un sos de avocado pe care să îl serviți alături de carne și legume.
Spre deosebire de cuptor, Crock Pot nu usucă deloc preparatele, acestea ies moi la interior și au o crustă subțire la suprafață.
Pastrama coaptă este minunată în centrul mesei, cu legume și sos, pentru cină, mic dejun sau gustări rapide.
Poftă bună!