Reteta papricas cu gnocchi si lipie de casa
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Ciocanele de pui – 4 buc. |
• Gnocchi de cartof – 1 punga (250 gr.) |
• Ceapa – 2 buc. |
• Usturoi – 3 catei |
• Boia de ardei dulce – 1 lingurita |
• Faina – 1 lingurita |
• Smantana de gatit – 100 ml |
• Patrunjel verde tocat – 1 legatura |
• Ulei – 1 lingura |
• Apa – 150 ml |
• Foi de dafin – 2 - 3 buc. |
• Ardei kapia – 2 buc. |
• Sare si piper – dupa gust |
Pentru lipie: |
• Apa – 1 ceasca de apa calduta |
• Faina – 2 ½ cesti de faina si ½ ceasca de faina pentru framantat |
• Sare – ½ lingurita |
• Drojdie proaspata – 15 gr. |
• Untura – 1 lingura |
Mod de preparare
• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi
• setati Slow Cooker 3.5L Crock-Pot pe modul de gatire ''High'' si adaugati uleiul
• cand uleiul s-a incalzit caliti ciocanelele cu capacul inchis etans pana prind o culoare aurie
• adaugati apoi usturoiul, ceapa si ardeii kapia
• adaugati boia, dafin, sare si piper, amestecati bine si acoperiti cu un pahar cu apa
• puneti capacul si lasati Slow Cooker 3.5L Crock-Pot sa-si faca datoria
• amestecati smantana de gatit cu 1 lingurita de faina
• cu 8 - 10 minute inainte de final, adaugati smantana de gatit, faina si gnocchi si amestecati
• tocati patrunjelul si serviti
Mod de preparare lipie:
• dizolvati drojdia si sarea in apa
• cerneti faina
• adaugati apa cu drojdie si sare incet peste faina si amestecati
• adaugati untura si incepeti sa framantati usor pe blatul de lucru, dupa ce l-ati pudrat in prealabil cu faina
• framantati pana devine elastic
• lasati-l la crescut cca. 2 - 2 ½ ore
• rupeti bucati din aluat, modelati-le in palma (cca 1 cm grosime)
• incingeti cuptorul la 200 de grade
• coaceti cca. 3 - 5 minute pana se umfla
• serviti cu papricas.
Pofta buna!
• setati Slow Cooker 3.5L Crock-Pot pe modul de gatire ''High'' si adaugati uleiul
• cand uleiul s-a incalzit caliti ciocanelele cu capacul inchis etans pana prind o culoare aurie
• adaugati apoi usturoiul, ceapa si ardeii kapia
• adaugati boia, dafin, sare si piper, amestecati bine si acoperiti cu un pahar cu apa
• puneti capacul si lasati Slow Cooker 3.5L Crock-Pot sa-si faca datoria
• amestecati smantana de gatit cu 1 lingurita de faina
• cu 8 - 10 minute inainte de final, adaugati smantana de gatit, faina si gnocchi si amestecati
• tocati patrunjelul si serviti
Mod de preparare lipie:
• dizolvati drojdia si sarea in apa
• cerneti faina
• adaugati apa cu drojdie si sare incet peste faina si amestecati
• adaugati untura si incepeti sa framantati usor pe blatul de lucru, dupa ce l-ati pudrat in prealabil cu faina
• framantati pana devine elastic
• lasati-l la crescut cca. 2 - 2 ½ ore
• rupeti bucati din aluat, modelati-le in palma (cca 1 cm grosime)
• incingeti cuptorul la 200 de grade
• coaceti cca. 3 - 5 minute pana se umfla
• serviti cu papricas.
Pofta buna!