Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta papricas cu gnocchi si lipie de casa

Reteta papricas cu gnocchi si lipie de casa
Reteta papricas cu gnocchi si lipie de casa

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Ciocanele de pui – 4 buc.
• Gnocchi de cartof – 1 punga (250 gr.)
• Ceapa – 2 buc.
• Usturoi – 3 catei
• Boia de ardei dulce – 1 lingurita
• Faina – 1 lingurita
• Smantana de gatit – 100 ml
• Patrunjel verde tocat – 1 legatura
• Ulei – 1 lingura
• Apa – 150 ml
• Foi de dafin – 2 - 3 buc.
• Ardei kapia – 2 buc.
• Sare si piper – dupa gust

Pentru lipie:
• Apa – 1 ceasca de apa calduta
• Faina – 2 ½ cesti de faina si ½ ceasca de faina pentru framantat
• Sare – ½ lingurita
• Drojdie proaspata – 15 gr.
• Untura – 1 lingura

Mod de preparare

• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi
• setati Slow Cooker 3.5L Crock-Pot pe modul de gatire ''High'' si adaugati uleiul
• cand uleiul s-a incalzit caliti ciocanelele cu capacul inchis etans pana prind o culoare aurie
• adaugati apoi usturoiul, ceapa si ardeii kapia
• adaugati boia, dafin, sare si piper, amestecati bine si acoperiti cu un pahar cu apa
• puneti capacul si lasati Slow Cooker 3.5L Crock-Pot sa-si faca datoria
• amestecati smantana de gatit cu 1 lingurita de faina
• cu 8 - 10 minute inainte de final, adaugati smantana de gatit, faina si gnocchi si amestecati
• tocati patrunjelul si serviti
Mod de preparare lipie:
• dizolvati drojdia si sarea in apa
• cerneti faina
• adaugati apa cu drojdie si sare incet peste faina si amestecati
• adaugati untura si incepeti sa framantati usor pe blatul de lucru, dupa ce l-ati pudrat in prealabil cu faina
• framantati pana devine elastic
• lasati-l la crescut cca. 2 - 2 ½ ore
• rupeti bucati din aluat, modelati-le in palma (cca 1 cm grosime)
• incingeti cuptorul la 200 de grade
• coaceti cca. 3 - 5 minute pana se umfla
• serviti cu papricas.

Pofta buna!