Rețetă paste bolognese în vasul de fontă emailată by Delicatese Baby Friendly

Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 100 g paste |
• 250 g carne de vită tocată |
• 1 ceapă medie |
• usturoi (după gust) |
• 1 morcov mediu |
• 1/2 tulpină de țelină apio |
• 400 ml de suc de roșii |
• 1 lg de ulei de măsline |
• oregano, busuioc uscat (după preferință) |
• 50 g parmezan |
Descriere
Încearcă o rețetă de paste bolognese ce va fi adorată de cei mici atât pentru gustul ei, cât și pentru pastele alfabet. Pastele bolognese cu carne tocată se prepară simplu și rapid.
Mod de preparare
Pasul 1. Toacă mărunt ceapa, usturoiul, morcovul și țelina.
Pasul 2. Călește ceapa și usturoiul, împreună cu o cană de apă și o lingură de ulei de măsline în vasul Crock-Pot din fontă emailată. Când ceapa devine translucidă, adaugă morcovul și țelina apio.
Pasul 3. După ce legumele se înmoaie, adaugă carnea de vită tocată, amestecând din când în când. Adaugă 2 căni de apă si gătește totul la foc mic.
Pasul 4. Când carnea este bine gătită, adaugă sucul de roșii, oregano și busuioc. Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă la foc mic, acoperit cu capac timp de 20-30 de minute, până se îngroașă și aromele se combină perfect.
Pasul 5. Între timp, fierbe pastele conform instrucțiunilor.
Pasul 6. După ce sosul bolognese este gata, adaugă pastele fierte și amestecă bine, astfel încât toate pastele să fie acoperite cu sos. Lasă-le pe foc pentru circa 15 minute.
Pasul 7. La final, adaugă un strat de parmezan răzuit si dă vasul la cuptor pentru 15 minute, până când parmezanul se topește și devine ușor auriu.
Pasul 2. Călește ceapa și usturoiul, împreună cu o cană de apă și o lingură de ulei de măsline în vasul Crock-Pot din fontă emailată. Când ceapa devine translucidă, adaugă morcovul și țelina apio.
Pasul 3. După ce legumele se înmoaie, adaugă carnea de vită tocată, amestecând din când în când. Adaugă 2 căni de apă si gătește totul la foc mic.
Pasul 4. Când carnea este bine gătită, adaugă sucul de roșii, oregano și busuioc. Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă la foc mic, acoperit cu capac timp de 20-30 de minute, până se îngroașă și aromele se combină perfect.
Pasul 5. Între timp, fierbe pastele conform instrucțiunilor.
Pasul 6. După ce sosul bolognese este gata, adaugă pastele fierte și amestecă bine, astfel încât toate pastele să fie acoperite cu sos. Lasă-le pe foc pentru circa 15 minute.
Pasul 7. La final, adaugă un strat de parmezan răzuit si dă vasul la cuptor pentru 15 minute, până când parmezanul se topește și devine ușor auriu.
Preparat cu
-100lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 4.7L, rotund, lavandă Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Capacitate 4.7 L
Rotund
• in stoc
PRP: 499,99lei
399,99lei