Rețetă salată de bulgur Kisir, by Daniel Breda
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 300g bulgur |
• 500g apă |
• 1 ceapă roșie mare |
• 3 linguri pastă de roșii |
• 2-3 linguri suc de portocală sau lămâie |
• 50g ulei de măsline |
• 1 linguriță sare |
• 0.5 linguriță piper și chili |
• 1 legătură pătrunjel |
Descriere
Cu siguranță vă va plăcea această rețetă clasică turcească de salată numită "kısır".
Mod de preparare
1. Adăugăm apa în oala Crockpot. După ce apa începe să fiarbă, adăugăm bulgurul și lăsăm la foc mediu, cu capac, pentru 10 minute.
2. Scoatem bulgurul din oală și îl lăsăm să se răcească.
3. Între timp, în aceeași oală punem uleiul de măsline și adăugăm pasta de roșii și lăsăm la călit 5 minute, urmând să adăugăm ceapa și condimentele - mai călim totul pentru încă 5 minute.
4. La final adăugăm pătrunjelul, bulgurul fiert și zeama de portocală și amestecăm totul bine.
5. Se servește ca garnitură sau se poate servi ca atare, cu un ou prăjit deasupra.
2. Scoatem bulgurul din oală și îl lăsăm să se răcească.
3. Între timp, în aceeași oală punem uleiul de măsline și adăugăm pasta de roșii și lăsăm la călit 5 minute, urmând să adăugăm ceapa și condimentele - mai călim totul pentru încă 5 minute.
4. La final adăugăm pătrunjelul, bulgurul fiert și zeama de portocală și amestecăm totul bine.
5. Se servește ca garnitură sau se poate servi ca atare, cu un ou prăjit deasupra.
Preparat cu
-200lei
Crock-Pot
Vas de fontă emailată, 4.7L, rotund, lavandă Crock-Pot
Fontă emailată
Capac inclus
Capacitate 4.7 L
Rotund
• in stoc
PRP: 499,99lei
299,99lei