Rețetă pastramă de curcan cu ierburi aromatice la multicooker Crock-Pot Express by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 450g piept de curcan |
Pentru saramură: |
• 900 ml apă |
• 20g sare |
• foi de dafin |
• boabe de piper |
Pentru marinadă: |
• 1 lg muștar |
• 2 lg ulei de măsline |
• 1 lgță boia |
• 1 lgță usturoi granulat |
• 1/2 lgță piper măcinat |
• 1 lgță busuioc uscat |
• 1 lgță oregano uscat |
• 1/2 lgță piper Cayenne (opțional) |
• sfoară alimentară |
Descriere
Pastrama de curcan cu ierburi aromatice se poate servi, alături de o garnitură, la mesele principale, dar se poate consuma și rece, pe un platou de aperitive sau chiar și pe o felie de pâine, la micul dejun. Astăzi, vă las rețeta de pastramă de curcan gătită la multicooker, o alternativă sănătoasă la mezelurile din comerț.
Mod de preparare
Pasul 1: Am pus carnea în saramură. Am pus sarea în apă rece (eu am folosit sare celtică) și am amestecat până când s-a dizolvat. Am adăugat 5 bucăți de foi de dafin și o linguriță de piper boabe. Am pus pieptul de curcan în apă. Carnea trebuie să fie acoperită în totalitate de apă. Am acoperit bolul cu folie alimentară și l-am lăsat la frigider peste noapte.
Pasul 2: A doua zi, am făcut marinada pentru carne. Mai exact, am amestecat toate ingredientele. Poți omite piperul Cayenne, care dă un gust ușor picant. Am scos carnea din saramură, am uscat-o bine cu hârtie de bucătărie și am condimentat-o cu mixul pe care l-am făcut. Am lăsat-o la marinat vreo 2-3 ore, acoperită cu folie alimentară, la frigider.
Pasul 3: Pentru ca bucata mea de carne să aibă un aspect uniform, am legat-o cu sfoară alimentară. În vasul multicooker-ului am pus aproximativ 200 ml de apă, am așezat bucata de carne pe grătar, am închis capacul și supapa pentru presiune. Am setat oala pe funcția Poultry timp de 40 de minute.
Pasul 4: Când s-a scurs timpul setat, am lăsat oala să se depresurizeze singură timp de vreo 10-12 minute. Abia după acest timp am deschis supapa pentru presiune. Dacă vrei ca pastrama să fie rumenită, o poți da 5-10 minute la cuptor, la 200° Celsius, cu ventilația pornită. După acest pas, am lăsat-o să se răcească la temperatura camerei.
Pasul 5: Am învelit-o în folie și am dat-o la frigider. Am feliat-o când s-a răcit complet (după ce i-am îndepărtat sfoara alimentară).
Pastrama este foarte ușor de făcut și poți opta pentru carnea preferată - piept de curcan, piept de pui, mușchi de porc sau de miel.
Pasul 2: A doua zi, am făcut marinada pentru carne. Mai exact, am amestecat toate ingredientele. Poți omite piperul Cayenne, care dă un gust ușor picant. Am scos carnea din saramură, am uscat-o bine cu hârtie de bucătărie și am condimentat-o cu mixul pe care l-am făcut. Am lăsat-o la marinat vreo 2-3 ore, acoperită cu folie alimentară, la frigider.
Pasul 3: Pentru ca bucata mea de carne să aibă un aspect uniform, am legat-o cu sfoară alimentară. În vasul multicooker-ului am pus aproximativ 200 ml de apă, am așezat bucata de carne pe grătar, am închis capacul și supapa pentru presiune. Am setat oala pe funcția Poultry timp de 40 de minute.
Pasul 4: Când s-a scurs timpul setat, am lăsat oala să se depresurizeze singură timp de vreo 10-12 minute. Abia după acest timp am deschis supapa pentru presiune. Dacă vrei ca pastrama să fie rumenită, o poți da 5-10 minute la cuptor, la 200° Celsius, cu ventilația pornită. După acest pas, am lăsat-o să se răcească la temperatura camerei.
Pasul 5: Am învelit-o în folie și am dat-o la frigider. Am feliat-o când s-a răcit complet (după ce i-am îndepărtat sfoara alimentară).
Pastrama este foarte ușor de făcut și poți opta pentru carnea preferată - piept de curcan, piept de pui, mușchi de porc sau de miel.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei