Rețetă ruladă de nuci persană la multicooker Crock-Pot Express
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru bază: |
• 2 linguri ulei de măsline |
• 1 ceapă mare, tocată |
• 3 căței de usturoi, zdrobiți |
• 1 ardei gras roșu, tocat |
• 1 linguriță scorțișoară |
• 1 linguriță turmeric |
• 1 linguriță chimen măcinat |
• 1/2 linguriță nucșoară |
• 2 linguri sirop de rodie |
• 2 ouă |
• 150 g pesmet |
• 50 ml lapte |
Pentru amestecul de nuci: |
• 200 g nuci (alune, migdale, nuci pecan sau mix) |
• 100 g semințe de floarea-soarelui |
• 50 g semințe de dovleac |
• 100 g fistic curățat |
Pentru topping: |
• 2 linguri sirop de rodie |
• 50 g fistic mărunțit |
Descriere
Rulada de nuci persană aduce împreună gustul nucilor, rodiei, al fisticului și pe cel al condimentelor. Încearcă această rețetă simplă, cu rezultate delicioase! Iată ce ai de făcut.
Mod de preparare
Pasul 1. Pune în vas uleiul de măsline, ceapa, usturoiul și ardeiul gras. Alege funcția Sauté și călește-le timp de 5-7 minute, până devin moi și aurii.
Pasul 2. Adaugă scorțișoara, chimenul, turmericul și nucșoara. Sotează totul pentru încă un minut.
Pasul 3. Într-un bol, amestecă nucile și semințele mărunțite grosier cu legumele sotate. Completează cu pasta de rodie, pesmetul, ouăle și laptele și amestecă până obții o compoziție omogenă.
Pasul 4. Tapetează baza vasului cu hârtie de copt. Pune compoziția în vas și nivelează suprafața cu o lingură din silicon, apoi presară fisticul mărunțit și stropește cu sirop de rodie.
Pasul 5. Setează funcția Manual pe nivelul Low timp de 30 de minute, urmat de o eliberare naturală a presiunii timp de 10 minute.
Pasul 6. La final, scoate vasul din multicooker, lasă rulada să se răcească pentru 10, apoi scoate-o din multicooker cu grijă, folosind hârtia de copt.Pasul 7. Feliază rulada și servește-o caldă.
Recomandări:
Dacă preferi o crustă mai crocantă, poți transfera rulada într-un cuptor preîncălzit la 200°C timp de 10 minute după gătire.
Servește cu legume la abur, salată sau orez.
Pasul 2. Adaugă scorțișoara, chimenul, turmericul și nucșoara. Sotează totul pentru încă un minut.
Pasul 3. Într-un bol, amestecă nucile și semințele mărunțite grosier cu legumele sotate. Completează cu pasta de rodie, pesmetul, ouăle și laptele și amestecă până obții o compoziție omogenă.
Pasul 4. Tapetează baza vasului cu hârtie de copt. Pune compoziția în vas și nivelează suprafața cu o lingură din silicon, apoi presară fisticul mărunțit și stropește cu sirop de rodie.
Pasul 5. Setează funcția Manual pe nivelul Low timp de 30 de minute, urmat de o eliberare naturală a presiunii timp de 10 minute.
Pasul 6. La final, scoate vasul din multicooker, lasă rulada să se răcească pentru 10, apoi scoate-o din multicooker cu grijă, folosind hârtia de copt.Pasul 7. Feliază rulada și servește-o caldă.
Recomandări:
Dacă preferi o crustă mai crocantă, poți transfera rulada într-un cuptor preîncălzit la 200°C timp de 10 minute după gătire.
Servește cu legume la abur, salată sau orez.
Preparat cu
-550lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei