Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă supă asiatică de pui la Crock-Pot Express by Flavia Hirișcău

Rețetă supă asiatică de pui la Crock-Pot Express by Flavia Hirișcău
Rețetă supă asiatică de pui la Crock-Pot Express by Flavia Hirișcău Rețetă supă asiatică de pui la Crock-Pot Express by Flavia Hirișcău Rețetă supă asiatică de pui la Crock-Pot Express by Flavia Hirișcău

Porții

1

Complexitate

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 3 căței de usturoi
• 2 cepe verzi
• 1 morcov
• 120g orez
• 3 ciocănele de pui
• turmeric
• sare
• piper
• amestec de legume uscate
• 1l apă

Descriere

Această rețetă  de supă asiatică poate înlocui, ocazional, supa tradițională de pui cu găluște sau tăieței. Supa aceasta poartă și denumirea de „chicken congee”. Se poate găti în zeci de variante, cu piept sau pulpe de pui, carne de vită sau porc, pește sau fructe de mare, cu sau fără usturoi ori ghimbir și se poate servi cu diferite topping-uri: ceapă verde, pătrunjel, chiar și cu alune sau ouă fierte. Combinațiile sunt nenumărate!

Ca textură, orezul poate fi cremos, în stilul risotto ori poate fi gătit cu mai multă apă și să semene mai mult cu o supă groasă.

Așa cum supa clasică de pui este considerată a fi o mâncare ideală pentru bebeluși ori un remediu potrivit pentru perioadele cu boală (în sezonul răcelilor, în special), chicken congee este considerată de asiatici a fi o mâncare potrivită la începutul diversificării, dar și în perioadele cu răceli sezoniere. 

Mod de preparare

Pasul 1: Clătește orezul în două ape.

Pasul 2: Pune orezul spălat în vasul multicooker-ului și adaugă usturoiul zdrobit cu lama cuțitului, morcovul tăiat cubulețe, ceapa verde tăiată mărunt, ciocănelele de pui, sare, piper, amestec de legume uscate și apă.

Pasul 3: Pune capacul multicooker-ului, închide supapa pentru presiune și setează oala pe funcția Rice/Risotto, timp de 12 minute. 

Pasul 4: După cele 12 minute, lasă oala să se depresurizeze pentru 5-10 minute. Deschide supapa și eliberează restul presiunii. Curăță carnea de pui de pe oase și adaug-o în supă. Completează cu un vârf de linguriță de pudră de turmeric. La început, supa va avea o consistență destul de lichidă, dar ea se îngroașă pe măsură ce începe să se răcească.

Recomandări:

Poți folosi în supă doar partea albă din ceapa verde, iar codițele pot fi puse deasupra la final.

Rețeta originală cantoneză a supei conține are și 4 felii subțiri de ghimbir pe lista de ingrediente. Însă, se pot adăuga și piper cayenne sau utiliza alte cantități pentru usturoi. 

Pentru o supă cu textură mai cremoasă, se recomandă o proporție de 1:7 între orez și apă. Dacă îți dorești o supă deasă, poți folosi proporția de 1:10.