Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă ruladă de carne tocată în bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurențiu

Rețetă ruladă de carne tocată în bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurențiu
Rețetă ruladă de carne tocată în bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurențiu Rețetă ruladă de carne tocată în bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurențiu Rețetă ruladă de carne tocată în bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurențiu Rețetă ruladă de carne tocată în bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurențiu Rețetă ruladă de carne tocată în bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurențiu Rețetă ruladă de carne tocată în bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurențiu Rețetă ruladă de carne tocată în bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurențiu Rețetă ruladă de carne tocată în bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurențiu Rețetă ruladă de carne tocată în bacon la Slow Cooker 6.0L DuraCeramic Saute by Laura Laurențiu

Porții

1

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

3h:30m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente


Pentru rulada de carne tocată în bacon:
• 750 de grame de carne tocată de mânzat (se poate folosi și de porc, nu exagerat de grasă, dar nici uscată)
• 450 de grame de bacon
• 1 ceapă de mărime medie (80 de grame)
• 1 ardei gras roșu (120 de grame)
• 1 tijă de țelină apio
• 2 căței de usturoi mari (sau 3-4 mai mici, sau după gust)
• 1 ou
• 1 chiflă albă (de 80 de grame) înmuiată în apă și stoarsă
• 1 legătură de pătrunjel verde tocat
• 50 de mililitri de smântână pentru frișcă
• sare după gust
• 1 linguriță rasă de piper negru proaspăt măcinat
• condimente după gust, eu am folosit ½ linguriță chimen măcinat, ½ linguriță semințe de coriandru măcinate și ¼ de linguriță de nucșoară

Pentru garnitura de cartofi cu rozmarin (opțional):
• 1 kg. de cartofi
• 2 rămurele de rozmarin
• 1 linguriță de ulei
• sare și piper

Descriere

Laura Laurențiu a pus slow cookerul 6.0L DuraCeramic Saute la treabă, dar și creativitatea sa și ne-a pregătit această rețetă de ruladă de carne tocată în bacon. Garantăm un gust delicios!

Mod de preparare

  • Toacă mărunt 150g de bacon. Curăță, spală și toacă cubulețe ceapa, tija de apio și ardeiul gras roșu
  • Pune baconul tocat într-o tigaie rece și adaugă 2 linguri de apă
  • Așază tigaia pe foc mediu și încălzește-o treptat. Când începe să sfârâie puternic, redu focul la mic. Continuă gătirea pe foc mic până ce grăsimea din bacon se topește și începe să se rumenească
  • Scoate baconul într-o farfurie și păstrează-l separat. În grăsimea rămasă în tigaie, adaugă ceapă, țelină apio și ardeiul tocat cuburi. Călește-le pe foc mic timp de 4-5 minute și amestecă din când în când, pentru că acesta să se înmoaie. Trage tigaia de pe foc și lasă legumele să se răcească, precum și baconul rumenit
  • Folosește-te de un tocător pentru a aranja în paralel felii de bacon, unele lângă celelalte. Trebuie să acoperi cu felii de bacon o suprafață de aproximativ 40x25cm. Ridică câte un capăt al feliilor de bacon, din două în două, pentru a realiza o împletitură. Cel mai bine este să începi fie din partea stânga, fie din cea dreapta și să ții cont cu care ai început. 
  • Așază perpendicular pe feliile rămase neridicate o felie lungă de bacon sau câte va fi nevoie pentru a completă toată lungimea. Ai grijă să le înnădești deasupra uneia dintre feliile orientate invers, ca să nu se vadă pe partea opusă ce va fi vizibilă la final
  • Deasupra feliei așezată longitudinal se coboară feliile pe care le-ai ridicat mai devreme. Din sens opus, începe tot de unde ai început și la prima pliere, adu deasupra feliei așezate curmeziș pe cele ce nu au fost pliate prima dată. 
  • Continuă această împletitură din felii de bacon până când obții o rețea de bacon frumos împletită cu care vei înveli cu grijă ruladă de carne. Lasă împletitură pe tocător
  • Folosește un castron încăpător și adaugă în el carnea tocată, chiflă înmuiată și bine stoarsă, 1 ou, legumele călite la pasul 2, baconul rumenit la pasul 1, smântână pentru frișcă și pătrunjelul verde tocat. Adaugă sare după gust și piperul și condimentele dorite, dar și usturoiul zdrobit
  • Frământă bine toate ingredientele și asigura-te că sunt omogene. După ce ai amestecat bine, modelează într-o formă ovală și așaz-o deasupra împletiturii de bacon de pe tocător
  • Ridică marginile împletiturii de bacon și înfundă-le în ruladă de carne, fixându-le bine
    • Curăță, spală și taie cartofii în sferturi. Amestecă-i cu o linguriță de ulei, sare, piper și rozmarin tocat 
    • Pune cartofii în vasul Slow Cookerului 6.0L DuraCeramic Saute și mai adaugă rămurele întregi de rozmarin pentru un plus de gust
    • Trage cartofii de la mijloc spre margine și fă loc pentru ruladă de carne. Așaz-o frumos, cu partea perfect acoperită de bacon în sus
    • Pune vasul detașabil la locul lui în slow cookerul Crockpot 6.0L DuraCeramic, pune capacul și setează temperatura HIGH și timpul de 3 ore și 30 de minutet
    • După ce acest timp s-a scurs, ruladă este perfect gătită, suculentă și gustoasă, iar cartofii sunt bine pătrunși
    • Opțional, dacă dorești, poți rumeni baconul de la suprafața ruladei punând ruladă la cuptor la 230 de grade pentru câteva minute

    Poftă bună!