Reteta ciorbă ardelenească de varză cu ciolan afumat la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Retete Merisor
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
4h:30m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 1/2 varză albă |
• 2 căței de usturoi |
• 1 kg ciolan cu os, afumat |
• 2 cepe |
• 2 morcovi |
• 1 păstârnac |
• 150 gr.suc de roșii |
• 2 l apă |
• sare și piper |
• 1 crenguță de cimbru uscat |
• mărar verde și pătrunjel verde |
Pentru servit: |
• smântână |
• oțet sau zeamă de lămâie |
• ardei iute |
Descriere
Aceasta reteta de ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat este atat de buna incat o vei face din nou foarte curand! Iti arata Retete Merisor cat este de usor de preparat si ce gustoasa iese!
Mod de preparare
- Spala foarte bine ciolanul afumat in apa fierbinte. Apoi, cresteaza-l in mai multe locuri, fara sa il dezosezi
- Curata legumele si toaca-le. Un morcov il poti toca cuburi, iar pe unul il poti da pe razatoare pentru a colora frumos ciorba
- Ia vasul ceramic din slow cookerul Crock-Pot si transfera-l pe plita electrica sau plita cu inductie
- Pune 2 linguri de ulei in vas si caleste ceapa, impreuna cu usturoiul, doar pana isi schimba usor culoarea. Adauga morcovii si pastarnacul si continua calirea lor pentru 2-3 minute. Apoi, adauga sucul de rosii, mai amesteca putin cu o spatula din silicon sau de lemn si stinge focul
- Pune vasul la locui lui, in slow cooker
- Toaca varza si adaug-o in vas. Adauga si ciolanul afumat si completeaza cu apa cat sa fie vasul umplut trei sferturi
- Adauga si crenguta de cimbru, putina sare si piper si acopera vasul cu capacul din dotare
- Comuta butonul pentru temperatura pe pozitia 2, iar butonul pentru timp la 4 ore si 30 de minute.
- Cu 5-6 minute inainte de expirarea timpului, ridica capacul si adauga mararul tocat
- Serveste ciorba fierbinte, acrita dupa gust cu otet sau zeama de lamaie
Pofta buna!