Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta ciorbă ardelenească de varză cu ciolan afumat la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Retete Merisor

Reteta ciorbă ardelenească de varză cu ciolan afumat la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Retete Merisor
Reteta ciorbă ardelenească de varză cu ciolan afumat la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Retete Merisor Reteta ciorbă ardelenească de varză cu ciolan afumat la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Retete Merisor Reteta ciorbă ardelenească de varză cu ciolan afumat la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Retete Merisor Reteta ciorbă ardelenească de varză cu ciolan afumat la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Retete Merisor Reteta ciorbă ardelenească de varză cu ciolan afumat la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Retete Merisor Reteta ciorbă ardelenească de varză cu ciolan afumat la Slow Cooker Crock-Pot 6.0L DuraCeramic by Retete Merisor

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

4h:30m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 1/2 varză albă
• 2 căței de usturoi
• 1 kg ciolan cu os, afumat
• 2 cepe
• 2 morcovi
• 1 păstârnac
• 150 gr.suc de roșii
• 2 l apă
• sare și piper
• 1 crenguță de cimbru uscat
• mărar verde și pătrunjel verde

Pentru servit:
• smântână
• oțet sau zeamă de lămâie
• ardei iute

Descriere

Aceasta reteta de ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan afumat este atat de buna incat o vei face din nou foarte curand! Iti arata Retete Merisor cat este de usor de preparat si ce gustoasa iese!

Mod de preparare

  • Spala foarte bine ciolanul afumat in apa fierbinte. Apoi, cresteaza-l in mai multe locuri, fara sa il dezosezi
  • Curata legumele si toaca-le. Un morcov il poti toca cuburi, iar pe unul il poti da pe razatoare pentru a colora frumos ciorba
  • Ia vasul ceramic din slow cookerul Crock-Pot si transfera-l pe plita electrica sau plita cu inductie
  • Pune 2 linguri de ulei in vas si caleste ceapa, impreuna cu usturoiul, doar pana isi schimba usor culoarea. Adauga morcovii si pastarnacul si continua calirea lor pentru 2-3 minute. Apoi, adauga sucul de rosii, mai amesteca putin cu o spatula din silicon sau de lemn si stinge focul
  • Pune vasul la locui lui, in slow cooker
  • Toaca varza si adaug-o in vas. Adauga si ciolanul afumat si completeaza cu apa cat sa fie vasul umplut trei sferturi
  • Adauga si crenguta de cimbru, putina sare si piper si acopera vasul cu capacul din dotare
  • Comuta butonul pentru temperatura pe pozitia 2, iar butonul pentru timp la 4 ore si 30 de minute.
  • Cu 5-6 minute inainte de expirarea timpului, ridica capacul si adauga mararul tocat
  • Serveste ciorba fierbinte, acrita dupa gust cu otet sau zeama de lamaie

Pofta buna!