Rețetă pască cu mascarpone și merișoare la Slow Cooker 5.7 Digital Crock-pot by Greta
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 700g mascarpone |
• 200ml friscă lichidă |
• 100g unt |
• 6 ouă |
• 150g zahăr |
• 200g făină |
• 10g praf de copt |
• 1 praf de sare |
• coaja și sucul de la o lămâie |
• 100g merișoare hidratate în rom |
Descriere
Am decis să reinterpretez partea mea preferată din meniul de Paște al mamei și am făcut o pască cremoasă, fără aluat. Această pască se face cu minimum de efort, fără pași complicați și chiar fără un cuptor încins, pentru că Slow Cookerul digital de la Crockpot a făcut toată treaba.
Mod de preparare
1. Hidratați merișoarele în rom sau esență de rom cu o zi înainte, sau cel puțin cu 6 ore înainte de a face pasca.
2. Într-un bol larg adăugați pe rând: mascarpone, friscă, unt, ouăle, zahărul și făina.
3. Adăugați și sarea, praful de copt și coaja & sucul de lămâie bio.
4. Adăugați merișoarele hidratate în rom.
5. Amestecați de mână sau mixați folosind un mixer/robot de bucătărie.
6. Pe fundul tăvii ceramice a Slow Cookerului așezați hârtie de copt.
7. Turnați compoziția obținută în tavă. Opțional, mai puteți adăuga extra merișoare.
8. Puneți capacul Slow Cookerului și setati pe high - 5 ore.
9. În tot acest timp nu deschideți Slow Cookerul.
10. După ce coacerea s-a încheiat, lăsați să se răcească complet pasca și apoi scoateți trăgând marginile hârtiei de copt.
11. Decorați după preferințe și feliați.
Pasca aceasta rezistă foarte bine în frigider, până la o săptămână.
2. Într-un bol larg adăugați pe rând: mascarpone, friscă, unt, ouăle, zahărul și făina.
3. Adăugați și sarea, praful de copt și coaja & sucul de lămâie bio.
4. Adăugați merișoarele hidratate în rom.
5. Amestecați de mână sau mixați folosind un mixer/robot de bucătărie.
6. Pe fundul tăvii ceramice a Slow Cookerului așezați hârtie de copt.
7. Turnați compoziția obținută în tavă. Opțional, mai puteți adăuga extra merișoare.
8. Puneți capacul Slow Cookerului și setati pe high - 5 ore.
9. În tot acest timp nu deschideți Slow Cookerul.
10. După ce coacerea s-a încheiat, lăsați să se răcească complet pasca și apoi scoateți trăgând marginile hârtiei de copt.
11. Decorați după preferințe și feliați.
Pasca aceasta rezistă foarte bine în frigider, până la o săptămână.