Rețetă pulpe de rață cu sos de portocale la Slow Cooker Crock Pot 5,7 l Digital by Bucătar Maniac
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
3h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 2 pulpe de rață |
• puțin ulei de măsline |
• orez fiert |
• 1 cățel de usturoi |
• 2 portocale |
• 50 g unt |
• 3 linguri de miere |
• 50 ml lichior de portocale |
• 1 linguriță de oțet |
• sare, piper |
Descriere
Bucătar Maniac a pregătit pulpe de rață cu sos de portocale la Slow Cookerul Crock-Pot 5.7L Digital și rezultatul este unul delicios! Carnea se desprinde singură de pe os, este fragedă și se topește în gură, iar aroma dată de portocală este cu adevărat deosebită! Este o rețetă pe care trebuie neapărat să o încerci!
Mod de preparare
- Sărează pulpele de rață și așează-le în slow cookerul Crock-Pot 5.7L Digital cu puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi
- Setează slow cookerul pe treapta a 2a (HIGH) de temperatură pentru 3 ore. Grăsimea de pe pulpele de rață se vor topi și ele vor fierbe în această grăsime gustoasă
- După ce au trecut cele 3 ore, ia 3 linguri din grăsimea de rață și pune-le într-o tigae sau oală pentru sos. Adaugă zeama de la 2 portocale și câteva felii din coaja acestora (fără partea albă). Adauga lichiorul de portocale, miere, oțet, sare și piper. Fierbe totul la foc mic timp de câteva minute până când compoziția începe să se lege. La sfârșit, adaugă un cub de unt, amestecă și oprește focul
- Scoate cu grijă pulpele de rață din vasul slow cookerului Crock-Pot și pune-le cu pielea în jos într-o tigaie antiaderentă. Ai grijă însă, deoarece sunt foarte moi și se rup ușor. Nu trebuie să pui ulei sau grăsime în tigaie. Pe foc mediu, prăjește pulpele timp de 1-2 minute, până când pielea devine aurie și crocantă
- Servește cu orez și sos de portocale
Poftă bună!