Rețetă sarmale moldovenești la Slow Cooker 7.5L Digital Crock-Pot by Dulciuri fel de fel
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
4h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 1,5 kg carne tocată (jumătate pulpa de porc cu grăsime și jumătate pulpa de vită) |
• 6-7 cepe medii ca mărime |
• 1 morcov mare |
• 150 g orez |
• cca. 100 ml ulei |
• 800 ml suc de rosii |
• sare și piper |
• puțin cimbru și pătrunjel verde |
cca 200 g afumatură (după preferință: cârnați, kaizer, costiță) |
Descriere
Pregătește cele mai fragede sărmăluțe tradiționale moldovenești fără supraveghere la Slow Cooker 7.5L Digital Crock-Pot. Dacă nu ai mai pregătit până acum, urmărește pașii rețetei pregătite de Dulciuri fel de fel.
Mod de preparare
Câteva informații înainte de a vă apuca de rețetă:Pentru aceasta rețetă de sărmăluțe moldovenești s-a folosit o combinație de frunze de varză murată și frunze de viță de vie Pentru umplutură puteți folosi și doar carne de porc și nu neapărat pulpa Cantitatea de orez poate diferi și aceasta, tot în funcție de preferință voastră Urmați pașii mai jos:
- Gustați varza și dacă vi se pare prea acră sau sărată o puneți într-un vas cu apă rece
- Eventual desfaceți frunză cu frunză
- Le alegeți pe cele mai bune, partea mai groasă se taie cu cuțitul
- Frunzele pe care le dați deoparte, cât și părțile groase de lângă cotor se toacă grosier și se așază pe fundul vasului slow cookerului 7.5 l Digital Crock-Pot
- Păstrați o parte dintre ele pentru a pune și deasupra sarmalelor, la final
- Ceapa tocata mărunt se călește în ulei, cu un praf de sare, până se înmoaie
- Se adaugă orezul și morcovul ras sau tocat mărunt și se mai călesc împreună 2 minute
- Se toarnă aproximativ jumătate din cantitatea de suc de roșii și se omogenizează
- Se dă deoparte și se lasă la răcit
- Carnea tocată se pune într-un castron încăpător
- Se asezonează după gust cu sare, piper, cimbru și pătrunjel verde și câteva fire de mărar
- Se adaugă și amestecul de ceapă călită cu suc de roșii și se amestecă bine cu mâna
- Se pune câte o lingură de umplutură pe o margine a frunzei, se rulează și se împing capetele către interior
- Mărimea sarmalelor depinde de preferință, nu este o regulă că ar trebui să aibă fix o anumită mărime
- Sarmelele se așază unele lângă altele, în straturi, în vasul aparatului slow cooker 7.5 l Digital Crock Pot
- Se toarnă deasupra sucul de roșii rămas, după care se completează cu cca 250-300 ml apă
- Între straturi se pun și câteva crenguțe de cimbru și bucățele de afumătură
- Vor ieși în jur de 50 de sarmale de mărime medie, dar pentru capacitatea vasului pueti folosi și 2 kg de carne tocată, fară probleme
- Ține cont de faptul că în timpul procesului de gătire lentă cantitatea de lichid aproape se va dubla
- Se pune capacul și se conectează aparatul la sursa de curent
- Se selectează temperatura HIGH sau LOW și timpul de gătire (8 ore pentru LOW sau 4 ore pentru HIGH).
- De preferat ar fi că în timpul gătirii sau cel puțin în primele 2 ore să nu ridicați capacul, pentru a nu prelungi timpul de gătire
- Când gătirea s-a terminat, aparatul va intra automat în setarea MENȚINERE LA CALD
- Sarmelele se servesc calde, cu smântână! Poftă mare!
Preparat cu
-600lei
Crock-Pot
Slow Cooker 7.5L Digital Crock-Pot
Ideal pentru 10 persoane
Funcție de păstrare la cald
Vas ceramic detașabil
• in stoc
PRP: 899,99lei
299,99lei