Rețetă porc slow cooked, cu căpșuni pentru Valentine’s day
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Ulei de măsline – 40 ml |
• Ceapă roșie – 2 buc |
• Sare, piper – după gust |
• Ceafă de porc – 800 g |
• Fulgi de chili – ¼ linguriță |
• Vin roșu demisec – 40 ml |
• Cremă de oțet balsamic – 50 ml |
• Căpșuni – 250 g |
• Amidon – 1 lingură |
Cartofi dulci la cuptor: |
• Cartofi dulci – 2 buc |
• Ulei de măsline – 30 ml |
• Fulgi de chili – după gust |
• Sare, piper-după gust |
Sparanghel + Sos pesto: |
• Sparanghel – 8 tije |
• Sos pesto busuioc |
• Sare, piper după gust |
Mod de preparare
Carnea de porc:
- Taie ceafa cuburi;
- Încinge vasul Crock Pot-ului 6L Digital Duraceramic Saute pe o plită;
- Adaugă uleiul și călește ceapa roșie;
- Pune sare, piper, fulgi de chili;
- Adaugă carnea și stinge cu vin roșu;
- Lasă să se reducă și adaugă crema de oțet balsamic;
- Amestecă și pune căpșunile tăiate;
- Ia de pe foc și pune vasul în aparat;
- Setează timpul de o oră și jumătate și modul de gătire high;
- Cu 25 de min înainte de final, ia 2 polonice din sucul mâncării și dizolvă o lingură de amidon în ele;
- Pune apoi amidonul peste mâncare, amestecă bine și pune capacul;
- Taie cartofii dulci pe jumătate;
- Stropește-i cu ulei de măsline și adaugă fulgi de chili, sare și piper;
- Pune la cuptor într-o tavă cu hârtie de copt și bagă la cuptor la 180 de grade pentru cca 30 min;
- Unge sparanghelul cu pesto și bagă-l la cuptor pentru 10 min, la 180 de grade;
Fii primul care lasa un comentariu!