Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta- Prajitura tavalita

Reteta- Prajitura tavalita
Reteta- Prajitura tavalita

Porții

10

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Blat:
• oua 5 buc
• lapte 80 ml
• ulei 80 ml
• zahar 160 g
• zeama de lamaie 2 linguri
• un praf de sare
• faina 400 g
• praf de copt 2 lingurite
• extract de vanilie 1 lingurita

Glazura:
• unt 300 g
• zahar 300 g
• cacao 80 g
• esenta de rom 1 lingurita
• fulgi de nuca de cocos 200 g

Mod de preparare

• Mixati albusurile cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana obtineti o bezea tare.
• Adaugati si zeama de lamaie, putin cate putin. 
• Amestecati separat galbenusurile cu uleiul pana devin cremoase, apoi adaugati laptele. 
• Turnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor cu o spatula, de sus in jos.
• Amestecati faina cu praful de copt si cerneti peste compozitia de oua, putin cate putin.
• Incorporati cu grija toata faina pana aluatul devine omogen. 
• Tapetati vasul slow cooker-ului Crockpot 5.7 l Digital cu hartie de copt si turnati compozitia. Setati modul High pentru 2 ore.• Lasati apoi blatul la racit si taiati-l in cuburi.
• Pentru glazura, topiti untul, adaugati zaharul si praful de cacao si lasati pe foc mic pana se topeste zaharul. La final adaugati esenta de rom si lasati glazura sa se raceasca foarte putin.
• Glazurati toate cuburile si tavaliti-le prin fulgii de nuca de cocos.

Savurati!