Rețetă Rasol de miel pe pat de legume Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 4 bucăți de rasol de miel cu os (cam 350-400g/bucată) |
• 3 cepe |
• 3 morcovi mari |
• 1 păstârnac |
• 1/2 tijă de praz |
• 2 felii mari de țelină |
• 20 de căței de usturoi |
• 100 ml apă (sau supă de legume/pui/carne) |
• Pentru marinadă |
• o lingură generoasă de muștar |
• sare |
• piper |
• usturoi granulat |
• boia afumată |
• pătrunjel verde tocat |
• foi de dafin |
Mod de preparare
Pasul 1: Într-un bol, se amestecă muștarul cu sarea și piperul proaspăt râșnit, usturoiul granulat, boiaua afumată și pătrunjelul verde tocat.
Pasul 2: Se ung bucățile de rasol cu acest amestec. Aici aveți 2 opțiuni: puteți găti carnea la 10-15 minute după ce ați uns-o cu amestecul obținut ori o puteți lăsa la rece, acoperită, timp de câteva ore sau chiar peste noapte pentru ca aromele să se pătrundă mai bine. Dacă timpul îmi permite, eu optez pentru a doua variantă și, eventual, adaug peste carne și feliile de usturoi ori cățeii de usturoi zdrobiți. Dacă aveți o cantitate mai mare de carne, atunci creșteți și cantitatea de ingrediente pentru marinadă.
Pasul 3: În vasul multicooker-ului, se pun legumele: un strat de ceapă, unul de rondele de morcovi, un strat de păstârnac, cuburi de țelină și felii de praz. Ultimul strat a fost rezervat usturoiului. Cu lama cutițului, se zdrobesc 15 căței mari de usturoi și se pun în oală. Se adăugă foi de dafin. Apoi, se așează bucățile de carne și deasupra lor am pus felii de usturoi (de la cei 5 căței rămași). Adaugă în oală 100 ml de apă.
Pasul 4: Se selectează funcția Slow Cook a multicooker-ului, pe treapta High, cu 4 ore timp de gătire.
Pasul 5: Lângă bucățile de rasol se pot pregătit niște broccoli cu unt și cartofi.
Pasul 2: Se ung bucățile de rasol cu acest amestec. Aici aveți 2 opțiuni: puteți găti carnea la 10-15 minute după ce ați uns-o cu amestecul obținut ori o puteți lăsa la rece, acoperită, timp de câteva ore sau chiar peste noapte pentru ca aromele să se pătrundă mai bine. Dacă timpul îmi permite, eu optez pentru a doua variantă și, eventual, adaug peste carne și feliile de usturoi ori cățeii de usturoi zdrobiți. Dacă aveți o cantitate mai mare de carne, atunci creșteți și cantitatea de ingrediente pentru marinadă.
Pasul 3: În vasul multicooker-ului, se pun legumele: un strat de ceapă, unul de rondele de morcovi, un strat de păstârnac, cuburi de țelină și felii de praz. Ultimul strat a fost rezervat usturoiului. Cu lama cutițului, se zdrobesc 15 căței mari de usturoi și se pun în oală. Se adăugă foi de dafin. Apoi, se așează bucățile de carne și deasupra lor am pus felii de usturoi (de la cei 5 căței rămași). Adaugă în oală 100 ml de apă.
Pasul 4: Se selectează funcția Slow Cook a multicooker-ului, pe treapta High, cu 4 ore timp de gătire.
Pasul 5: Lângă bucățile de rasol se pot pregătit niște broccoli cu unt și cartofi.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei