Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă carne de iepure cu sos și măsline

Rețetă carne de iepure cu sos și măsline

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg carne de iepure
• 1 ceapă
• 2 căței de usturoi
• 100 g măsline kalamata fără samburi
• 200 ml suc de roșii
• 50 ml vin alb demisec
• ½ lămâie
• sare și piper după gust
• 1 linguriță cimbru uscat
• 1 linguriță boia dulce cu ierburi uscate
• 2 foi de dafin

Mod de preparare

  • Pentru început setează aparatul pe modul BROWN/SOTE pentru 10 minute și apasă START.
  • Pe display apare HEAT, iar în momentul în care aparatul este încălzit se va auzi un semnal sonor.
  • Pune uleiul de măsline în oală, apoi adaugă bucățile de carne de iepure.
  • Sotează pe ambele părți până se rumenesc ușor.
  • Adaugă usturoiul tăiat rondele subțiri, apoi ceapă tăiată solzișori.
  • Amestecă și condimentează cu sare și piper după gust.
  • Adaugă cimbrul uscat și boiaua cu ierburi.
  • După ce programul s-a terminat adaugă în oală sucul de roșii, măslinele, feliile de lămâie și frunzele de dafin.
  • Pune capacul rotind din poziția deschis spre poziția închis.
  • Verifică supapa pentru aburi care trebuie să fie închisă.
  • Setează Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune pe programul POULTRY, presiune HIGH și timp de gătire 20 de minute.
  • În timp ce aparatul se încălzește pe ecran apare HEAT, iar apoi, după semnalul sonor apare timpul setat pentru gătit.
  • Vor ieși câțiva aburi în momentul în care începe programul și se stabilizează presiunea în interiorul aparatului.
  • După ce timpul de gătire s-a terminat se aude un semnal sonor și apoi aparatul intră automat pe modul KEEP WARM.
  • Pentru deschiderea capacului mai întâi eliberează supapa de aburi, cu mare grijă, cu ajutorul unei spatule, nu cu mâna! 
  • Se recomandă și folosirea unei mănuși de bucătărie în momentul eliberării aburilor.
  • Lasă capacul pus încă 5-10 minute și apoi deschide cu grijă, neapărat cu o mănușă de bucătărie în mâna.
  • Mânerul capacului este rece, dar în momentul ridicării capacului ies aburi fierbinți!
  • La final presară deasupra pătrunjel verde tocat mărunt.
  • Poftă bună!