Reteta ceafa de porc in bere, cu prune uscate si ardei copti
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
8h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Ceafa de porc – 1 - 1.2 kg |
• Bere neagra – 250 ml |
• Prune uscate deshidratate – 10 - 12 buc. |
• Usturoi – 5 - 6 catei |
• Sos de soia – 5 - 6 linguri |
• Miere – 2 lingurite |
• Ardei kapia (rosu) – 2 buc. |
• Ardei gras (verde) – 2 buc. |
• Ulei de masline calitativ – 2 linguri |
• Piper – dupa gust |
• Sare grunjoasa – dupa gust |
Mod de preparare
• curatati si zdrobiti usturoiul
• crestati usor ceafa de porc, introduceti usturoiul zdrobit in crestaturi si apoi ungeti-o cu ulei de masline, sos de soia si miere
• coaceti ardeii pe o plita
• cand s-au copt, adaugati folie de plastic peste acestia, lasati-o 10 minute si ii veti decoji cu usurinta – nu ii decojiti sub apa pentru ca vor pierde foarte mult din aroma
• introduceti toate ingredientele in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital si setati-l pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 8 ore
• cu 20 de minute inainte de final, adaugati sarea grunjoasa si piper (daca este cazul).
Pofta buna!
• crestati usor ceafa de porc, introduceti usturoiul zdrobit in crestaturi si apoi ungeti-o cu ulei de masline, sos de soia si miere
• coaceti ardeii pe o plita
• cand s-au copt, adaugati folie de plastic peste acestia, lasati-o 10 minute si ii veti decoji cu usurinta – nu ii decojiti sub apa pentru ca vor pierde foarte mult din aroma
• introduceti toate ingredientele in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital si setati-l pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 8 ore
• cu 20 de minute inainte de final, adaugati sarea grunjoasa si piper (daca este cazul).
Pofta buna!