Reteta curcan intreg
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
18h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Curcan – 5.5 kg |
• Bulion de rodie – 2 linguri |
• Maghiran – 3 linguri |
• Curcuma (turmeric) – 1 lingura |
• Ulei de masline – 2 linguri |
• Vin alb – 100 ml |
• Usturoi – 6 catei |
• Supa de legume – 300 ml |
• Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• ungeti curcanul cu ulei
• amestecati turmericul, maghiranul, sarea si piperul intr-un bol si asezonati curcanul uniform
• taiati marunt usturoiul si frecati curcanul cu acesta
• lasati-l peste noapte la marinat
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 18 ore, introduceti curcanul si inchideti capacul etans
• il puteti pune seara inainte de culcare, iar el va fi gata in ziua urmatoare pentru cina
• bulionul de rodie amestecati-l cu 50 - 100 ml apa fierbinte
• ungeti din cand in cand curcanul cu bulionul de rodie
• cu 15 minute inaintea expirarii timpului, asezonati din nou
• odata gatit, lasati-l sa se odihneasca cca 20 de minute
• optional, pentru a obtine o crusta crocanta, puteti introduce curcanul in cuptor, pentru 5 - 10 minute, la 210 - 220⁰C, intr-o tava cu hartie de copt.
Pofta buna!
• amestecati turmericul, maghiranul, sarea si piperul intr-un bol si asezonati curcanul uniform
• taiati marunt usturoiul si frecati curcanul cu acesta
• lasati-l peste noapte la marinat
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 18 ore, introduceti curcanul si inchideti capacul etans
• il puteti pune seara inainte de culcare, iar el va fi gata in ziua urmatoare pentru cina
• bulionul de rodie amestecati-l cu 50 - 100 ml apa fierbinte
• ungeti din cand in cand curcanul cu bulionul de rodie
• cu 15 minute inaintea expirarii timpului, asezonati din nou
• odata gatit, lasati-l sa se odihneasca cca 20 de minute
• optional, pentru a obtine o crusta crocanta, puteti introduce curcanul in cuptor, pentru 5 - 10 minute, la 210 - 220⁰C, intr-o tava cu hartie de copt.
Pofta buna!