Reteta osso buco, made by Adrian Hadean
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
10h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Rasol de manzat – 1 buc. |
• Morcovi – 2 - 3 buc. |
• Ceapa – 1 buc. |
• Usturoi verde |
• Condimente – coriandru, patrunjel, leustean, tarhon, marar |
• Cartofi noi – cateva buc. |
• Conserva de rosii fara pielita – 1 buc. |
• Linte neagra – 3 linguri |
• Sare grunjoasa – dupa gust |
• Avocado – 2 buc. |
• Ridiche – 2 buc. |
• Ardei iute – 1 buc. |
Mod de preparare
• intr-o tigaie rumeniti bine carnea și legumele (pe rand), inainte de a le gati in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital
• dupa rumenire, puneti in vasul Crock-Pot mai intai legumele, apoi carnea, presarati sare grunjoasa peste ele si piper abia zdrobit
• adaugati apoi o conserva de rosii fara pielita si trei linguri de linte neagra
• apoi adaugati un litru de apa calduta si plantele aromatice, intr-un amestec echilibrat, sa nu aveti una care sa acopere alta, este mai placut daca aromele au ocazia sa se stratifice uniform, fara sa fie una dominanta
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 10 ore
• dupa terminarea programului, strecurati zeama de pe carne si legume intr-o cratita pe care o puneti la redus la foc mediu, descoperita, pentru 25 de minute
• degresati de doua ori sosul, colectand grasimea de la suprafata cu un servetel
• la final strecurati-l din nou printr-o sita fina si raciti-l repede, punand vasul care-l contine cu fundul in chiuveta cu apa rece
• dupa racire sosul se gelifiaza, insa pentru servire se incalzeste, nimic mai mult
• puteti servi carnea cu avocado proaspat sau cu cartofi noi fierti in zeama de oase cu sare si piper; o ridiche proaspata, un ardei iute, un varf de lingurita de ulei de rapita, mici adaosuri cu gust puternic, care vin in sprijinul mancarii de pe farfurie.
Pofta buna!
• dupa rumenire, puneti in vasul Crock-Pot mai intai legumele, apoi carnea, presarati sare grunjoasa peste ele si piper abia zdrobit
• adaugati apoi o conserva de rosii fara pielita si trei linguri de linte neagra
• apoi adaugati un litru de apa calduta si plantele aromatice, intr-un amestec echilibrat, sa nu aveti una care sa acopere alta, este mai placut daca aromele au ocazia sa se stratifice uniform, fara sa fie una dominanta
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 10 ore
• dupa terminarea programului, strecurati zeama de pe carne si legume intr-o cratita pe care o puneti la redus la foc mediu, descoperita, pentru 25 de minute
• degresati de doua ori sosul, colectand grasimea de la suprafata cu un servetel
• la final strecurati-l din nou printr-o sita fina si raciti-l repede, punand vasul care-l contine cu fundul in chiuveta cu apa rece
• dupa racire sosul se gelifiaza, insa pentru servire se incalzeste, nimic mai mult
• puteti servi carnea cu avocado proaspat sau cu cartofi noi fierti in zeama de oase cu sare si piper; o ridiche proaspata, un ardei iute, un varf de lingurita de ulei de rapita, mici adaosuri cu gust puternic, care vin in sprijinul mancarii de pe farfurie.
Pofta buna!