Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta piept de pui cu sos alb

Reteta piept de pui cu sos alb

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Piept de pui – 1 piept desfacut in 2
• Ulei de masline – 3 linguri
• Sare, piper – dupa gust
• Usturoi granulat – dupa gust
• Ghimbir ras – 1 lingurita
• Ulei de floareasoarelui – 1 lingura
• Unt – 15 gr.
• Ceapa salota – 2 buc.
• Vin alb demisec – 50 ml
• Crengute de cimbru – 3 buc.
• Apa – 100 ml
• Smantana de gatit – 100 ml
• Amidon – 1 lingurita

Mod de preparare

• Unge pieptul de pui cu ulei de masline
• Pune sare, piper, usturoi granulat si ghimbir ras pe fiecare parte
• Taie salotele julien
• Pune uleiul de floarea-soarelui si untul in vasul slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté si incinge-l bine pe plita
• Caleste salotele si adauga apoi pieptul de pui si cimbrul
• Cand pieptul de pui a capatat culoare, stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca
• Adauga apoi apa si ia de pe foc
• Pune vasul in slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté si seteaza programul „High" si timpul de gatire 1 ora si 30 minute
• Odata ce s-a terminat programul de gatit, scoate crengutele de cimbru si pune compozitia intr-o craticioara
• Adauga amidon si smantana si amesteca bine cu un tel
• Pune inapoi pe foc cateva minute si amesteca constant pana se ingroasa
• Serveste sosul cu puiul.


Pofta buna!