Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta tocana de linte, made by Adrian Hadean

Reteta tocana de linte, made by Adrian Hadean
Reteta tocana de linte, made by Adrian Hadean

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

4h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Ceapa – 2 buc. mari
• Usturoi – 1 catel
• Ghimbir – 1 buc. cca 3 cm
• Mirodenii – coriandru boabe, chimion arabesc, enibahar, cuisoare, scortisoara, curcuma, o foaie de dafin, boia dulce si boia afumata
• Rosii – cateva buc. mici sau 2 - 3 linguri de pasta de rosii
• Linte – 2 cani
• Apa – 4 cani
• Sare – dupa gust
• Frunze de coriandru proaspat sau tarhon

Mod de preparare

• taiati nu foarte marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul
• puneti-le in vasul detasabil al slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté si adaugati doua linguri de ulei
• puneti vasul detasabil pe aragaz pentru cateva minute, la foc mic, pana se inmoaie ceapa si usturoiul
• adaugati apoi mirodeniile: coriandru boabe, chimion arabesc, enibahar, cuisoare, scortisoara, curcuma, o foaie de dafin, boia dulce si boia afumata
• dupa ce se rumenesc usor mirodeniile si se transforma in sos, luati vasul de pe foc si puneti-l in slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté
• puneti cateva rosii taiate in sferturi sau 2 - 3 linguri de pasta de rosii
• adaugati 2 cani de linte si 4 cani de apa
• setati slow cooker Crock-Pot 6 L Digital Sauté pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 4 ore
• mai spre final adaugati si sarea
• puteti servi mancarea calda cu cateva felii subtiri de jambon iberico, iar deasupra cateva frunze de coriandru proaspat, eventual tarhon.

Pofta buna!