Rețetă pulpă de vițel cu piure de dovleac by La PrăjiturEla
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 bucată pulpă de viÈ›el (în jur de 1.5kg) |
• 2 felii de dovleac pentru copt |
• 1 ceapă mare |
• 5-6 căței de usturoi |
• 1 lingură boabe de piper |
• 1 linguriță sare grunjoasă |
• 1 linguriță ghimbir pudră |
• 1 crenguță cimbriÈ™or proaspăt |
• 1 beÈ›iÈ™or de scorÈ›iÈ™oară |
• 1 lămâie |
• 200 ml supă vegetală sau de carne |
Pentru servire: |
• Microierburi |
• Ulei de dovleac |
• Salată |
• Câteva seminÈ›e de dovleac |
Mod de preparare
- Punem în slow cooker-ul 5.7L Hinged Lid feliile de dovleac, apoi adăugăm bucata de carne
- Adăugăm ceapa tăiată în două, cățeii de usturoi întregi și coaja lămâii curățată cu un peeler
- Adăugăm mirodeniile și cimbrișorul și turnăm supa
- Punem capacul și setăm la maxim/4 h sau minim/6 h în funcție de ora la care dorim ca preparatul să fie gata
- După cele 4 sau 6 ore scurse, scoatem carnea și o punem deoparte
- Curățăm pulpa dovleacului de pe coajă și o adăugăm într-un blender
- Scoatem miezul usturoiului printr-o simplă presare și îl adăugăm peste pulpa de dovleac
- Potrivim de sare și mixăm până obținem un piure la textura dorită Montaj:
- Rupem/tăiem o bucată de carne pe care o punem pe câteva bucățele de salată
- Lângă adăugăm piureul de dovleac și câteva semințe de dovleac ușor trase la tigaie
- Stropim totul cu ulei de dovleac și zeamă de lămâie
Fii primul care lasa un comentariu!